Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - Re: [Fizinfo] Van-e globalis felmelegedes?

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

Re: [Fizinfo] Van-e globalis felmelegedes?


Chronological Thread 
  • From: Jozsef Kota <kota AT lpl.arizona.edu>
  • To: Válas György <g.valas AT freemail.hu>, fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: Re: [Fizinfo] Van-e globalis felmelegedes?
  • Date: Tue, 17 Feb 2015 15:34:17 -0700

Kedves Gyuri!

A Scripps (es NOAA) jo ideje meri a CO2-t, a novekedesi trend tobb, mint szembeszoko. A meresei adatok akkor is fontosak, ha emberi oka van es akkor is ha nem. Az okot illetoen sem kepzettsegem, sem onbizalmam sincs ahhoz, hogy kategorikus kijelenteseket tegyek. Abban viszont lassunk tisztan, hogy az adatok megkerdojelezesere nincsen okunk.

A masodik bekezdesed sajatsagos, es annyira nem ide valo, hogy no comment.

udv Kota Jozsef

On 2/16/2015 1:52 PM, Válas György wrote:

Kedves Jocó!
Ma a klímával foglalkozók közel 100%-a meg van győződve róla, hogy a globális felmelegedést az emberi tevékenység okozza, és ez katasztrófához vezet. Ezt az előfeltevést igyekeznek bizonyítani, beleértve a Scrips Intézetet, alapfeltevésük tagadására süketek. Nem haladhat előre a tudomány, ha érvek helyett tekintélyekre hagyatkozunk.
Nem tagadom, nehéz áttörni a klímahisztéria falanxát, de meg kell próbálni. Ha vereséget szenvedek, nem ez lesz az első. Hogy annak idején el kellett hagynom a KFKI-t, a fizikai kutatást, abban nagy szerepe volt annak, hogy Somogyi megorrolt, mert nem fogadtam el az álláspontját, hogy a helioszféra határa 5 AU távolságban van a Naptól, nyilvános szemináriumon és (már nagyon szőrmentén) egy publikációmban (Magyar Fizikai Folyóirat, XXI. kötet 3. füzet, 1973, pp.221--244) vele szemben azt állítottam, hogy a kutatók többsége 70 AU, több kutató 100 AU távolságra várja. Hogy ki járt közelebb az igazsághoz, az mára már eldőlt.
Üdvözlettel:
Gyurka




Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page