Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - Re: [Fizinfo] Vita és valami más is?

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

Re: [Fizinfo] Vita és valami más is?


Chronological Thread 
  • From: Hajdu Csaba <hajdu.csaba AT wigner.mta.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: Re: [Fizinfo] Vita és valami más is?
  • Date: Sat, 13 May 2017 07:34:53 +0200 (CEST)
  • Authentication-results: smtp0.kfki.hu (amavisd-new); dkim=pass (1024-bit key) reason="pass (just generated, assumed good)" header.d=wigner.mta.hu


Tisztelt Kollegak!

Ket rovid eszrevetel:

(3) Sólyom Jenő részletes és korrekt indoklására nem jött sem kritika, sem észrevétel a lavina elindítójától, vagy bárki mástól. Tehát: kinek volt igaza? A rendkívül tárgyilagos levél tartalmazott még egy teljesen jogos igényt a nyilvánosan terjesztett igaztalan vádak miatt: bocsánatkérést, megkövetést ugyanezen a fórumon.

A levelet en is targyilagosnak tartom, illetve egyetertek azzal, hogy eloszor arrol kellett volna donteni, foglalkozzon-e egyaltalan az Osztaly a kerdessel. Ezzel kapcsolatban ennyit tudhattunk meg: "A szavazásra feltett kérdés elhangzott, a kivetítőn megjelent, szavazásra azonban mégsem került sor."

A "kinek volt igaza" kerdes eldontesehez ez a resz pontositasra szorulna: miert nem kerult sor szavazasra? A resztvevok megtagadtak a szavazast, az ules levezetoje nem szolitott fel a szavazatok leadasara, egyeb ok?

Egyszerűen csak Mezei Ferenc levelére hívom fel a figyelmet:
http://demokrata.hu/hir/belfold/mezei-ferenc-szechenyi-dijas-fizikus-levele-ceu-ugyeben
A derbi jelenleg 10:4-re áll, bár ő nem a FIZINFÓn jelentette meg írását.

Szerintem ez nem tudomanyos megkozelites (derbi?), de ilyen erovel pl. Lovasz Laszlo, vagy mas, nem a Fizinfon hozzaszolok allaspontjat is beszamithatnank, es nagyjabol tetszoleges eredmenyt ki lehetne hozni.

Javaslom viszont, hogy Mezei Ferenc a Demokrata mellett pl. a Science-nek is kuldje el allaspontjat, erre a cikkre reflektalva:

http://science.sciencemag.org/content/356/6338/563.full

Udvozlettel:
Hajdu Csaba



Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page