Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - Re: [Fizinfo] Internetes szavazás a paksi kapacitás-fenntartásról

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

Re: [Fizinfo] Internetes szavazás a paksi kapacitás-fenntartásról


Chronological Thread 
  • From: VARGA Gabor <vargabagoj AT gmail.com>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: Re: [Fizinfo] Internetes szavazás a paksi kapacitás-fenntartásról
  • Date: Wed, 18 Jun 2014 18:42:03 +0200
  • Authentication-results: mailman.kfki.hu; dkim=pass reason="2048-bit key; insecure key" header.d=gmail.com header.i= AT gmail.com header.b=uOWEXVqe; dkim-adsp=pass; dkim-atps=neutral
  • Authentication-results: smtp2.kfki.hu (amavisd-new); dkim=pass (2048-bit key) header.d=gmail.com

Kedves Kollégárk,
valószínűsíthetjük (bocsánat, azért mondom, mert nem vállalom az utánjárást, de mégis segíteni szeretném a megértést), hogy a TNS Hoffmann igyekezett REPREZENTATÍV mintát venni, az "internetező" pedig SÚLYOZOTT minta, KISSÉ a fiatal, jobbmódú és képzettebb populáció irányba súlyozódott. de emiatt kár lenne eljelentékteleníteni a Greenpeace eredményét, mert az "internetező" KISSÉ átlag feletti tájékozottsággal bír.
jómagam oda lyukadtam ki, hogy az emberek - szerintem - TÚL NAGY RÉSZE /nem passzol/, és hogy közel 50-50 a pro/kontra vélekedés a paksi tervekről.
második bocsánatkérés, mert biztos sokan ugyanide lyukadtatok ki, csak nem szaporítottátok S.Cs. kellemesen neutrális és tömör értesítését.
uff
Varga Gábor
On 2014.06.18. 17:47, sukosd wrote:

Kedves Kollégák!

Az index.hu a tegnapi nap során megjelentetett egy Greenpeace által készíttetett közvélemény-kutatást, amely 500 internetező megkérdezésére alapozva azt az eredményt közölte, hogy a lakosság 59%-a ellenzi a kapacitás-fenntartást. Ezzel szemben a TNS Hoffman által az MVM Csoport számára 2014. április 30. és május 14. között készített, 1004 fő személyes megkeresésén alapuló közvélemény-kutatás eredményei alapján a magyarok 58%-a a kapacitás-fenntartás mellett van.

Az index.hu a mai napon a fenti eredményeket egymással szembe helyezve jelentetett meg írást „/Így higgyen a közvélemény-kutatásoknak/” címmel, ahol elindítottak egy internetes szavazást is a következő kérdéssel: „/Ön támogatja a paksi bővítést?/”. Válaszlehetőségként az „/Igen/”, a „/Nem/” és az „/Attól függ, ki kérdezi/” opciók szerepelnek. A jelenlegi eredmény 718 igen, 1171 nem, 212 fő pedig a kérdezőtől teszi függővé válaszát.

A hír és az online szavazás az alábbi linken érhető el: http://index.hu/gazdasag/2014/06/18/paks/

Üdvözlettel,
Sükösd Csaba.

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page