Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - Re: [Fizinfo] A vizsgálat lezárult!

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

Re: [Fizinfo] A vizsgálat lezárult!


Chronological Thread 
  • From: "Gabor Por" <por AT reak.bme.hu>
  • To: <Fizinfo AT lists.kfki.hu>
  • Subject: Re: [Fizinfo] A vizsgálat lezárult!
  • Date: Tue, 19 Dec 2006 14:12:53 +0100
  • List-archive: <http://sunserv.kfki.hu/pipermail/fizinfo>
  • List-id: "ELFT H&#205;RAD&#211;" <fizinfo.lists.kfki.hu>

Tisztelt Lista!





Szép kis köldöknéző "blog-vita" kezd kialakulni az áltudományok elleni harcról. De ettől nem megyünk előbbre.



Szerintem nem az áltudományok ellen kell fellépni, nem az áltudományos nézeteket hirdetőkkel kell vitázni, mert azt már láthatjuk, hogy az nem vezet sehová. Helyette széleskörű támadást kell indítani, mégpedig úgy, hogy újra széles körben tudományos-ismeretterjesztést kell végezni. Sohasem volt erre olyan jó a terep, mint most, amikor az internet végtelen lehetőséget kínál erre.



Sajnos, mint Zoletnik Sándor is megállapította, sem az Akadémia honlapján, sem másutt messze nem elégséges a tudományos ismeretterjesztő anyag mennyisége (és minősége). Pedig, ha elérnénk, hogy arra a most sokat vitatott havi két-három áltudományos megszólalásra átlagosan 100 jó minőségű tudományos-ismeretterjesztő honlap jutna, akkor máris, szinte automatikusan megoldódna a probléma. A mai keresők úgy működnek, hogy amiből több van, amit többen látogatnak stb. azt hozzák fel találatként. Ha tehát a tisztelt vitatkozók mindegyike készítene egy saját honlapot, és azon elhelyezné saját véleményét a vízhajtásos autókról, a kozmikus energiákról, szép színes tudományos-ismeretterjesztő hangnemben, akkor az interneten bóklászóknak elsősorban ezek a találatok jutnának. Vigyázat! Nem "EGy-spanyolgróf stb. cáfolatokat" kell írni, mert az az ő malmukra hajtja a vizet, akkor az ő nézettségük növekszik, a keresők őket viszik előbbre. Semmit nem kell cáfolni! Az igazságról, a tudományos igazságról és érdekességekről kell közérthető írásokat-képeket feltenni a saját honlapra. Ismétlem: ez lényegében megoldja a problémának 90%-át.



Kedves Kollégák! Rajta! Nem vitatkozni kell, hanem tenni! Itt a téli szünet, mindenki írjon tudományos-ismeretterjesztő anyagokat a saját (ismételem saját és nem fizinfo) honlapjára!





.és a haza fényre derül







Pór Gábor







Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page