Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - Re: [Fizinfo] CEU . Ha már felvetettétek

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

Re: [Fizinfo] CEU . Ha már felvetettétek


Chronological Thread 
  • From: Hajdu Csaba <hajdu.csaba AT wigner.mta.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: Re: [Fizinfo] CEU . Ha már felvetettétek
  • Date: Thu, 15 Jun 2017 08:46:32 +0200 (CEST)
  • Authentication-results: smtp2.kfki.hu (amavisd-new); dkim=pass (1024-bit key) reason="pass (just generated, assumed good)" header.d=wigner.mta.hu


Kedves Ferenc!

On Wed, 14 Jun 2017, Woynarovich Ferenc wrote:

Még mielőtt elkezdenénk az egyes megszólalók kompetenciáját,
felkészültségét, ítélőképességét, esetleg szakmai képességeit
diszkutálni, nem árt felidézni: azt az egyszerű mondatot, hogy a

Mielott, vagy egyaltalan? Mert a leveled vegen feltett kerdes pont errol szol:

És az a rengeteg ember, aki szanaszét a világban aláírt, felemelte a szavát, tiltakozott, stb. de egy percig nem élt Magyarországon (talán nem is tudja, hogy hol van), nem tud magyarul, és a törvény szövegét sem ismeri, az mind képes objektíven megítélni az itteni történéseket?

Ami az egyszeru mondatot illeti:

„A Magyar Tudományos Akadémia 188. közgyűlése javasolja Magyarország kormányának, hogy fogadja el a Magyar Tudományos Akadémia elnökének közvetítési ajánlatát, és tegye lehetővé a CEU további zavartalan működését."

a szavazáskor jelenlévő akadémikusoknak a 63%-a szavazta meg (Zaránd Gergely, május 09. 19:16.). Ez nagyon sok, de az a 37%, aki nem szavazta meg, az sem kevés. Ők mind akadályoztatva voltak abban, hogy az itthoni ügyeket objektíven ítéljék meg?

A nemleges szavazat itt nem okvetlenul jelent egyetertest a torvenymodositas tartalmaval; lehet olyasmi is mogotte, hogy ne politizaljunk, ne konfrontalodjunk, stb.

De a szavazati aranyok es kompetenciak diszkutalasa helyett en tovabbra is erveket szeretnek hallani: milyen oktatasi vagy tudomanyos hasznot hoz a torvenymodositas, es miert volt mindez olyan surgos, hogy jogserto modon (elozetes egyeztetes nelkul) kellett elfogadni?

Udvozlettel:
Hajdu Csaba



Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page