Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] ELFT és fizika

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] ELFT és fizika


Chronological Thread 
  • From: Nagy Denes Lajos <nagy AT rmki.kfki.hu>
  • To: raics AT tigris.unideb.hu
  • Cc: Fizinfo <fizinfo AT lists.kfki.hu>
  • Subject: [Fizinfo] ELFT és fizika
  • Date: Thu, 10 Apr 2008 07:53:16 +0200 (CEST)
  • List-archive: <http://mailman.kfki.hu/pipermail/fizinfo>
  • List-id: ELFT HÍRADÓ <fizinfo.lists.kfki.hu>

Kedves Péter!

Véleményedet tisztelem, ha annak több pontjával nem is értek egyet. Azt hiszem azonban, hogy néhány álításoddal túlléptél egy mértéket, amit eddig a fizikatanárok és fizikusok listáján általában betartottak. Fizikaellenességgel vádolni a társulat demokratikusan választott elnökségét, majd ennek ellenszereként felvetni a társulatból való kilépés, tehát a társulat bomlasztásának lehetőségét nem igazán meggondolt cselekedet. Természettudománnyal foglakozunk, így jól tudjuk, hogy az indulatok felkorbácsolása és egymás minősítése helyett egyedül a tárgyszerű vita lehet eredményes.

Az ELFT Elnökségének általad is csatolt nyilatkozatában szerepel, hogy annak melléklete a tanári ankét állásfoglalása. Abban pedig tudomásom szerint az szerepel, hogy a 7-12 évfolyamokon a természettudományos tárgyak diszciplináris oktatását tartja szükségesnek. Tényleg nem értem, miért kell félreverni a harangokat?

Az országgyűlési bizottság állásfoglalásának első pontjában az áll, hogy az integrált természettudományos oktatás lehetőségét meg kell vizsgálni. Miért ne lehetne egy kérdést megvizsgálni? A békéscsabai tanári ankét állásfoglalása pontosan tükrözi a fizikatanárok véleményét, amivel egyébként magam is teljesen egyetértek: a 6. évfolyammal bezárólag lehet jogosultsága az integrált oktatásnak, a 7. évfolyamtól kezdve már nem. Az országgyűlési bizottság állásfoglalásának másik 11 pontja a kutatás-fejlesztés és innováció legégetőbb problémáinak megoldására tesz nagyon jó javaslatokat. Ezeket a pontokat álságosnak nevezni egyetlen, vitatható felvetés miatt egyáltalán nem indokolt. Az Eötvös Loránd Fizikai Társulatnak valóban egyik legfontosabb feladata, hogy a fizika oktatásának kérdéseivel foglalkozzék. De foglalkoznia kell a kutatói szféra gondjaival is, ezért azt hiszem, az Elnökség éppen akkor követett volna el hibát, ha az országgyűlési bizottság állásfoglalását nem üdvözölte volna.

Üdvözlettel,

Nagy Dénes Lajos



Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page