Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] OTKA-hoz irt nyilt level utoelete

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] OTKA-hoz irt nyilt level utoelete


Chronological Thread 
  • From: SIMON Ferenc <simon AT esr1.fkf.bme.hu>
  • To: fizinfo AT sunserv.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] OTKA-hoz irt nyilt level utoelete
  • Date: Mon, 28 Jan 2008 13:18:16 +0100 (CET)
  • List-archive: <http://mailman.kfki.hu/pipermail/fizinfo>
  • List-id: ELFT HÍRADÓ <fizinfo.lists.kfki.hu>

Kedves Kollegak!

A jan. 18-an kelt nyilt levelemre az OTKA bizottsag elnokenek irt valasza az OTKA honlapjan olvashato, amint az mar megjelent a fizinfon korabban is. Ez szamos, az en nyilt levelemben megtalalhato pontatlansagot es felreertesen alapulo, tenykent beallitott allitast tisztazott. Ezekert itt kerek elnezest minden olvasotol.

Az Elnok urral folytatott mai beszelgetesunkben ismetelten elokerult az a szamomra eddigiekben ismeretlen teny ami magyarazza azt, hogy iden egyetlen
fizikus sem kapott NF palyazatot, ill. azt, hogy az elmult evekben is a muszaki es elettelen termeszettudomanyi tudomanyszakokban egyertelmuen
alul vannak reprezentalva a fiatal kutatok nagy palyazatai. Ezen megfigyelesek oka, hogy a fiatal kutatok nagy palyazatainak elbiralasanal egyetlen szempont, a palyazat es a palyazo kivalosaga alapjan dontenek, tudomanyteruleti kvotak nincsenek. Tehat pl. iden egyetlen fizikus palyazat/palyazo kivalosaga sem erte el azt a szintet amit a 10 nyertes NF palyazat elert.

Azt gondolom, hogy ez a - jomagam es a tobbi palyazo fiatal fizikus szamara lehangolo - teny motivaciot adhat a tovabbi munka es palyazatok szamara.

Udvozlettel
Simon Ferenc
BME, docens




Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page