Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Remes Péter: Az első magyar űrrepülés története - könyvbemutató (korrigált változat)

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Remes Péter: Az első magyar űrrepülés története - könyvbemutató (korrigált változat)


Chronological Thread 
  • From: Tepliczky István <level AT tepi.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu, leonidak AT mcse.hu
  • Subject: [Fizinfo] Remes Péter: Az első magyar űrrepülés története - könyvbemutató (korrigált változat)
  • Date: Mon, 07 Jun 2021 13:11:01 +0200
  • Authentication-results: smtp1.kfki.hu (amavisd-new); dkim=pass (1024-bit key) header.d=tepi.hu
  • Mail-reply-to: level AT tepi.hu


(Elnézést, csúnya kopi-paszta hibás volt az előző közzététel...)


http://www.galileowebcast.hu

Következő élő közvetítésünk június 7-én, hétfőn 18 órától:
Remes Péter: Az első magyar űrrepülés története
(MANT könyvbemutató)

Pár hónapja jelent meg az előadó - kereskedelmi forgalomba nem került - reprezentatív, ugyanakkor tudományos igényű könyve Farkas Bertalan 40 évvel ezelőtti űrrepüléséről. Remes Péternek kiemelkedő szerep jutott a magyar űrhajós-jelöltek kiválogatásában, felkészítésében és a magyar orvosbiológiai, űrélettani kísérletek összeállításában. A több mint 400 oldalas könyv részletesen foglalkozik a szovjetek és amerikaiak 60-as és 70-es években szerzett űrorvosi tapasztalataival. Korábban soha nem látott részletességgel (és Magyarországon nem publikált fotókkal, táblázatokkal) mutatja be a szovjet szakemberek elvárásait, illetve az ezek alapján megvalósult kecskeméti és moszkvai kiválogatási folyamatot.

A szerző ír űrhajósaink felkészítéséről és első űrhajósunk repüléséről. A téma feldolgozásának mélységét mutatja, hogy a hivatkozási jegyzék több, mint 800 (!) tételt tartalmaz. Biztosak vagyunk abban, hogy előadónk (mintegy 60-75 percben) rengeteg olyan információval, adattal, fotó- és film-felvétellel ajándékozza meg nézőit, melyek jelentős részével még nem találkoztak. A fennmaradó időben Dr. Remes Péter szívesen válaszol a nézők kérdéseire. A facebook-stream alatt kérdéseket is feltehetnek.

Az előadóról: Dr. Remes Péter, nyá. orvos ezredes, repülő- és űrorvos, a Szegedi Tudományegyetem Repülő- és Űrorvosi Tanszékének címzetes egyetemi docense, a könyv szerzője.

Attachment: live_20210607.jpg
Description: JPEG image  • [Fizinfo] Remes Péter: Az első magyar űrrepülés története - könyvbemutató (korrigált változat), Tepliczky István, 06/07/2021

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page