Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - Re: [Fizinfo] Fwd: Energetikai pályázati lehetőség

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

Re: [Fizinfo] Fwd: Energetikai pályázati lehetőség


Chronological Thread 
  • From: Miska <makai.mihaly AT energia.mta.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: Re: [Fizinfo] Fwd: Energetikai pályázati lehetőség
  • Date: Sun, 27 Sep 2020 18:04:52 +0200
  • Authentication-results: smtp0.kfki.hu (amavisd-new); dkim=pass (1024-bit key) reason="pass (just generated, assumed good)" header.d=energia.mta.hu


*Lehet másként is ....*

Taipei, Taiwan fővárosa. Taiwan lakosainak száma  kb. 23 millió, eddig Taiwan 495 megbetegedést  jelentett be. (Vessük ezt össze Magyarország kb. 10 millió lakosával és a hozzá tartozó halálos áldozatok számával.)

A védekezés sikerére jellemző, hogy Taipeiben rendeztek egy koncertet, 10 000 résztvevővel. A TIME egy fotóst egy újságírót (neve Moon)   delegált a rendkívüli eseményre.  Egy TIME olvasó így számolt be az eseményről: "An arena concert taking place with corona restriction honestly seems like it's happening on another planet considering  what's going on here in the US."

A tudósító rövid összefoglalója: "Not testing alone. Not physical distancing alone. Not contact tracing alone. Not masks alone.  Do it all," -jelentette ki a WHO vezetője, Tedros Adhanom Ghebeyesus. A cikk szerint az USA-ban 200 000 halálesetet írnak a COVID-19 számlájára.

Tom Ridge, Pensylvania  korábbi kormányzója azt mondja: "We see in a painful and dramatic way the globalization of the disease, and it is incumbent on us to make some rather substantive changes. If we don't, then shame on us and shame on our leadership."

Üdv mindenkinek

**Miska**



On 2020.09.17. 9:18, Dr. Tamás Belgya wrote:
*-----------------------------------------------------------------------*
|                        E L F T   H I R A D O                          |
|       Az Eotvos Lorand Fizikai Tarsulat informacios es vita-lapja     |
|-----------------------------------------------------------------------|
|  Az ELFT adoszama (ide kerjuk az SZJA 1 szazalekat!): 19815644-2-43  |
|-----------------------------------------------------------------------|
|   A megjelent cikkek tartalmaert teljes egeszeben bekuldojuk felelos. |
*-----------------------------------------------------------------------*
Kedves Kollégák!

Tóth Tünde kollégánk ajánlotta az alábbi energetikai pályázati lehetőséget, egyetemisták részére.

Üdvözlettel, Tamás



Az ExxonMobil, a világ vezető energetikai cége, pályázatot hirdet egyetemi hallgatók, doktoranduszok számára a gazdasági fejlődés és a klímavédelem, a felelős és tiszta energiafelhasználás, az energiarendszer  átalakításának, valamint a hagyományos és a megújuló energiaforrások innovatív összehangolásának témájában. A pályázaton részt vehetnek egyetemekkel közös kutatási és fejlesztési projektekben közreműködő szakemberek, munkacsoportok is.
Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy kollégáival segítsenek abban, hogy az Önök intézményében a pályázat minél több hallgatóhoz, potenciális pályázóhoz eljuthasson.
Ha van rá mód, kérjük, hogy az egyetemi hírlevélben vagy közösségi média felületeiken is értesítsék a pályázatról diákjaikat.
Amennyiben van rá lehetőség, a versenyhez kapcsolódó facebook tartalmak megosztását illetően is szívesen együttműködnénk Önökkel. Kérjük, ahogy amennyiben erre van az Önök részéről nyitottság, jelezzék, hogy melyik munkatársukkal tudnánk felvenni a kapcsolatot ez ügyben.

Mellékelten küldjük a pályázati kiírást magyar és angol nyelven (word és pdf formátumban is).

A pályázatról:
A pályázat során az Exxon olyan piacvezérelt és termék fókuszú kutatási projekt-ötleteket, projekteket és innovációs aktivitásokat keres a közép- és hosszú távú energiafelhasználás területén, amelyek egy új szemlélet vagy technológiai újítás használatával szeretnének megoldást találni egy, a verseny témájában felvázolt problémára, problémakörre. Műfaji és tudományos megkötés nincs, a zsűri ugyanakkor előnyben részesíti a gyakorlat-orientált pályamunkákat. Bármilyen fázisú projekttel vagy kutatási témával lehet pályázni, akár ötlet szintjén létezővel is.

A pályázat célja az energia területen az innovációs gondolkodás ösztönzése.

A pályázatra nevezni előregisztrációval lehet 2020. szeptember 25-ig a verseny internetes oldalán https://thedualchallenge.com/jelentkezes/ Az előregisztráció feltétele a pályázatok feltöltésének.
A pályamunkákat 2020. október 21-ig kell a verseny weboldalára feltölteni, melyre az előregisztráció lezárulását követően lesz lehetőség.
A versenyre vonatkozó információkkal kapcsolatban a honlapról is tájékozódhatnak az érdeklődők.

A győztes pályázó csapat és támogató tanára exkluzív, 4 napos szakmai látogatást nyer az ExxonMobil Brüsszeli kutatóközpontjába. A tanulmányúton a nyertesek betekinthetnek olyan fejlesztések munkáiba is, amelyeket az ExxonMobil még nem osztott meg a nyilvánossággal, illetve olyan szakemberekkel nyílik lehetőség szakmai eszmecserére, akik a legfontosabb energetikai kutatásokért felelnek. A fődíj mellett az ExxonMobil magyarországi központjában 2 hetes szakmai mentorálásban részesülnek egy vezető beosztásban lévő ExxonMobil alkalmazott mellett. A jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel a Kiíró fenntartja a jogot, hogy a díjazáson módosítson, amennyiben külső körülmények nem teszik lehetővé annak megvalósulását.

Kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésükre az alábbi címen dualchallenge AT uniomedia.com, illetve az emailben szereplő elérhetőségeinken.
Közreműködésüket köszönjük!

Tisztelettel:
Hengl Kriszta
+36707736437
kriszta.hengl AT uniomedia.com
ExxonMobil kommunikáció




Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page