Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Kutatók Éjszakája a Wignerben (péntek és szombat)

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Kutatók Éjszakája a Wignerben (péntek és szombat)


Chronological Thread 
  • From: Ferenc Siklér <sikler.ferenc AT wigner.mta.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Cc: Pothoczki Szilvia <pothoczki.szilvia AT wigner.mta.hu>
  • Subject: [Fizinfo] Kutatók Éjszakája a Wignerben (péntek és szombat)
  • Date: Mon, 23 Sep 2019 17:56:20 +0200 (CEST)
  • Authentication-results: smtp2.kfki.hu (amavisd-new); dkim=pass (1024-bit key) reason="pass (just generated, assumed good)" header.d=wigner.mta.hu

Kedves Kollégák,

A Wigner Fizikai Kutatóközpont idén is várja a fizika iránt érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján. A tavalyi évhez hasonlóan változatos programokat találnak a Csillebércre fellátogatók. A többi helyszíntől eltérő módon, nálunk az éjszaka délután kettőkor kezdődik a laborlátogatásokkal szeptember 27-én pénteken: összesen 14 különböző témával lehet megismerkedni, így minden érdeklődő megtalálhatja a kedvére valót.

A korábbi évekhez hasonlóan megismerkedhetünk a világegyetem első másodperceivel. Megtudhatjuk, hogy milyen messze van az űr, illetve azt is, hogy miből van az ékszerünk. Nanogyémántot növeszthetünk és kódot fejthetünk az agyban. Azoknak is megéri újra eljönni, akik tavaly már jártak nálunk, mert olyan érdekes újdonságokkal találkozhatnak, mint az elektromos gázkisülések, avagy a töltött részecskék akcióban, illetve megismerkedhetnek a perovszkit napelemekkel, nanorészecskék szuszpenzióival és a folyadékkristályokkal is. Sőt elektrokémiai fémleválasztási kísérleteknek is tanúi lehetnek. A programok szombaton (szeptember 28.) is folytatódnak, többek között a Wigner Adatközpont látogatással.

Egy, a tavalyihoz képest jelentősen megújult tematikus szabaduló szobával is várjuk a játékos kedvű kalandorokat. Titkos feladat megoldására hívunk fejtörőkön, logikai és kódfejtő feladatokon keresztül. Elfogadod a küldetést?

Mindkét napon sok, regisztráció nélkül is látogatható, érdekességgel készülünk a KFKI Sporttelepen. A kihelyezett sátrakban találkozhattok ultragyors optikai szállézerrel, müon detektorral és virtuálisan sétálhattok az LHC-ben. Kollégáink örömmel várják a Veletek való találkozást és kérdéseiteket. A fiatalabb korosztály ügyességi játékok, kártya- és egyéb társasjátékok segítségével közelebbről is megismerkedhet a részecskefizikával.

A programok elérhetők a Wigner FK honlapján:
(https://wigner.mta.hu/hu/kutatok-ejszakaja-0)

Eseményeinkre még lehet jelentkezni a Kutatók Éjszakája honlapján:

(https://www.kutatokejszakaja.hu/esemenyek/?tribe_paged=1&tribe_event_display=list&tribe_organizers%5B%5D=12621).

Érdemes fb oldalunkra is rá-rá pillantani időnként, ahol igyekszünk a programok részleteit közzétenni:

https://www.facebook.com/events/wigner-fizikai-kutat%C3%B3k%C3%B6zpont/kutat%C3%B3k-%C3%A9jszak%C3%A1ja-a-wigner-fk-ban/384293122282477/

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Üdvözlettel,
Pothoczki Szilvia,
Siklér Ferenc
Wigner FK

  • [Fizinfo] Kutatók Éjszakája a Wignerben (péntek és szombat), Ferenc Siklér, 09/23/2019

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page