Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - Re: [Fizinfo] CEU

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

Re: [Fizinfo] CEU


Chronological Thread 
  • From: Kádár György <kadargy AT mfa.kfki.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: Re: [Fizinfo] CEU
  • Date: Thu, 1 Nov 2018 15:44:51 +0100
  • Authentication-results: smtp0.kfki.hu (amavisd-new); dkim=pass (1024-bit key) reason="pass (just generated, assumed good)" header.d=mfa.kfki.hu

Kedves Csaba és Kollégák!

2018. 11. 01. 8:16 keltezéssel, Hajdu Csaba írta:
Kedves Gyuri!

On Thu, 1 Nov 2018, Kádár György wrote:
A CEU a Bard College lengetésével-lobogtatásával elismeri, hogy az amerikai MA és PhD diploma kibocsátásához szüksége van amerikai, New Yorki partnerre.
Csak azt nem ertem, hogy erre miert most jottek ra, es nem ket-harom evvel ezelott, vagy meg annal is korabban...

Hogy ki, mikor, mire jött rá, vagy nem jött rá, azt én teljességében nem tudom, de vannak konkrét részletek:
1) Magyar Bálint rájött, de célzott levelezés után úgy tett, mintha nem jött volna rá (lex CEU I.).
2) 2011-ben valószínűleg szóba került minisztériumi szinten, de volt elég más tennivaló, rálegyinthettek
3) Az egyetemek felülvizsgálatának soron következő fordulója tavaly, 2016-ben volt. Amire akkor rájöttek, azt kívánták korrigálni egy törvénnyel 2017-ben (lex CEU II.)


Node miért nem partnert, azaz MA és PhD diplomát kibocsátó egyetemet keresett magának Amerikában? A Bard College legmagasabb képzési szintű jogosultsága az alapképzés, vagyis a BA diploma kibocsátása. Keressen megfelelő szintű partnert, ha nem csak magyar MA és PhD diplomát, hanem amerikait is ki akar bocsátani.

Esetleg azert, mert a fent emlitett "szukseget" torvenyi szinten eloirok keptelenek kommunikalni, hogy a Bard College nem felel meg az eloirasaiknak, es nem ertenek egyet meg azzal a szerzodessel sem, amit sok fordulon keresztul maguk egyeztettek Amerikaban?

Hogy az illetékesek miért képtelenek kommunikálni a kifogásaikat, azt én nem tudom, és mostmár azt sem, hogy miért nem történik meg az aláírás, ugyanis egy nekem szóló magánlevélből megtudtam, hogy a Bard College-nek bölcsész és művészeti ágazatokban igenis van graduate (MA) sőt egy esetben PhD képzési szintje is, tehát első levelem tudatlanságomat tükrözte (Ti tudtátok?). Ezt sajnálom, viszont a CEU minőségét tőlem nem kell megvédeni, hiszen arról egy szót sem írtam, kizárólag egy formai kérdést vetettem fel (tévesen).

Üdv: KadarGy





Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page