Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Workshop a következő dubnai neutronforrás koncepciójáról

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Workshop a következő dubnai neutronforrás koncepciójáról


Chronological Thread 
  • From: "Nagy, Denes Lajos" <nagy.denes AT wigner.mta.hu>
  • To: Fizinfo <fizinfo AT lists.kfki.hu>
  • Subject: [Fizinfo] Workshop a következő dubnai neutronforrás koncepciójáról
  • Date: Sun, 23 Sep 2018 23:38:44 +0200 (CEST)
  • Authentication-results: smtp0.kfki.hu (amavisd-new); dkim=pass (1024-bit key) reason="pass (just generated, assumed good)" header.d=wigner.mta.hu

Kedves Kollégák!

a dubnai Egyesített Atommagkutató Intézet (EAI) IBR-2 impulzusreaktora 2035-ig fog üzemelni. Különös tekintettel arra, hogy addigra Európában több igen fontos neutronforrás is le fog állni, és az egész világon jelentős hiány lesz várható a kutatási célú neutronokban, az EAI Frank Neutronfizikai Laboratóriuma (FLNP), illetve az EAI igazgatósága megkezdte a következő nagy dubnai neutronforrás koncepciójának kidolgozását. Bár még semmi nem dőlt el, a korábbi dubnai hagyományokra alapozva egy, bár pulzált gyorsítón alapuló, de mechanikusan is modulált sokszorozású targetet használó ún. superbooster tűnik pillanatnyilag a legvalószínűbb opciónak.

Az EAI gondot fordít arra, hogy a potenciális felhasználókat már a koncepcionális tervezés fázisában bevonják a projekt előkészítésébe. Ennek egyik eszközeként a következő két évben több workshopot is fognak szervezni.

Az első - két napos - workshopra december 6. és 8. között kerül sor Dubnában. Jóllehet a jelentkezés elvben már szeptember 1-jén lezárult, a workshopon még maradt néhány szabad hely. Ezért az érdeklődőknek azt javaslom, hogy késlekedés nélkül vegyék fel a kapcsolatot a szervezőkkel a csatolt körlevélben található címen.

Üdvözlettel,

Nagy Dénes Lajos
az EAI Tudományos Tanács tagja

Attachment: First announcement.pdf
Description: Adobe PDF document



  • [Fizinfo] Workshop a következő dubnai neutronforrás koncepciójáról, Nagy, Denes Lajos, 09/23/2018

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page