Skip to Content.

fizinfo - [Fizinfo] mateFIZIKA műegyetemi előkészítő középiskolásoknak

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

Text archives


[Fizinfo] mateFIZIKA műegyetemi előkészítő középiskolásoknak


Chronological Thread 
  • From: Vankó Péter <vanko AT eik.bme.hu>
  • To: fizinfo <fizinfo AT lists.kfki.hu>
  • Subject: [Fizinfo] mateFIZIKA műegyetemi előkészítő középiskolásoknak
  • Date: Thu, 19 Jan 2017 17:37:17 +0100

Tisztelt Kollégák!

Az elmúlt két évhez hasonlóan idén is indítunk "mateFIZIKA" előkészítő előadásokat középiskolásoknak.

Kérem, legyenek szívesek tanítványaik, ismerőseik figyelmét felhívni a lehetőségre!

A mateFIZIKA nem érettségi felkészítő: nem ismételjük át (sokadszor és szükségszerűen felületesen) a teljes középiskolai fizika és matematika tananyagot. Ehelyett néhány kiválasztott témát „járunk körbe” alaposan, módszereket, eljárásokat tanítunk, készségeket fejlesztünk. A matematikát és a fizikát együtt tanítjuk: vagy egy fizika téma kidolgozása kapcsán kerülnek elő különböző matematikai módszerek, vagy egy matematikai eszköz használatát mutatjuk meg a fizika különböző területein. A feladatokhoz kapcsolódóan bemutatunk néhány egyszerű kísérletet is.
Az előadások elsősorban azoknak a 12.-es középiskolásoknak szólnak, akiket enélkül is felvennének az egyetemre fizika vagy valamelyik mérnök szakra, de az első félévben komoly nehézségeik vannak a matematika és fizika tárgyakban. Az elmúlt évek tapasztalata szerint a felvett elsőévesek többsége nem vagy alig tudja megoldani a házi feladatok és a zárthelyik feladatait, annak ellenére, hogy sokan közülük emelt szinten érettségiztek. Hiányoznak azok a praktikus készségek, amelyekre szükségük lenne az első félév eredményes elvégzéséhez. Emiatt sokan rögtön az elején évismétlésre kényszerülnek, utólag kell pótolniuk a hiányzó tudást. A mateFIZIKA foglalkozásain ebben szeretnénk segíteni: jobb előre felkészülni!

Részletes információ: http://felvi.phy.bme.hu/index.php/MateFIZIKA

Üdvözlettel
Vankó Péter

Attachment: mateFizika_2017.pdf
Description: Adobe PDF document  • [Fizinfo] mateFIZIKA műegyetemi előkészítő középiskolásoknak, Vankó Péter, 01/19/2017

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page