Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Megnyílt a jelentkezés a 2016. évi cerni továbbképzésre!

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Megnyílt a jelentkezés a 2016. évi cerni továbbképzésre!


Chronological Thread 
  • From: sukosd <sukosd AT reak.bme.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] Megnyílt a jelentkezés a 2016. évi cerni továbbképzésre!
  • Date: Tue, 15 Mar 2016 10:58:17 +0100

Kedves Kollégák!

A CERN 10 évvel ezelőtt hirdette meg a nemzeti tanárképzési programokat, amelyre az ELFT elsőként reagált. 2015 augusztusában volt a tizedik, jubileumi cerni tanártovábbképzés magyar fizikatanárok számára. Ezeken eddig több mint 350 magyar fizikatanár vett részt. Atíz év tapasztalatai azt mutatták, hogy a továbbképzés hatékonyságát növelni kellene, ezért a továbbképzés szervezői úgy döntöttek, hogy 2016-tól új szervezésben, új feltételekkel hirdetik meg a programot.

A 2016. évi cerni tanártovábbképzés 2016. augusztus 15-től augusztus 19-ig lesz a CERN-ben. A továbbképzésen - a hatékonyság növelése érdekében - maximum 20 fő vehet részt. Csak olyan gyakorló tanárok vehetnek részt, akik még nem vettek részt a korábbi évek továbbképzésein. Az idén megnyitjuk a lehetőséget a mérnök-tanárok előtt is, és különösen bátorítjuk őket a jelentkezésre.

A résztvevő 20 főnek a repülőjegyét és cerni szállását szponzori támogatásból fedezzük, ám nekik a saját étkezésüket mindenképpen fizetni kell, az idén biztosan nem lesz cerni hozzájárulás. (Hozzávetőleges becslés: a CERN-ben napi háromszori étkezés – étvágytól függően - kb. 25-30 CHF/nap, összesen kb. 40000-50000 Ft.)

A jelentkezőktől elvárjuk, hogy előzetesen készüljenek fel a továbbképzésre a korábbi évek Interneten található anyagának átnézésével(lásd: http://education.web.cern.ch/education/Chapter1/Page3_HU.html). Erről a linkről elindulva nemcsak a korábbi évek előadásainak anyaga, de sok esetben az előadások videói is megtalálhatók.

A jelentkezést - a korábbi évekhez hasonlóan - az Országos Fizikatanári Ankéton nyitottuk meg (Nyíregyháza, márc. 11-14), azonban a jelentkezést véglegesíteni idén is egy Internetes felületen lehet. Ezen a felületen lehet még az Ankét után is jelentkezni *április 15-ig*. Az internetes felület linkje a következő: *http://tinyurl.com/HTP2016* , de elérhető a következő weblapról elindulva is, kiválasztva a 2016-os továbbképzést: *http://cern.sukjaro.eu*.

A 20 fő résztvevőt egy*írásbeli teszt* alapján fogjuk kiválasztani a jelentkezők közül a jelentkezések lezárása után. Az írásbeli teszt helyszínét és időpontját később határozzuk meg, és közöljük a jelentkezettekkel.

Kérünk mindenkit, hogy ezt az információt továbbítsa a potenciálisan érdekelt kollégáknak, ismerősöknek. Különös tekintettel gondoljanak a mérnök-tanárokra is!

Mindenkinek sikeres pályázást kívánnak
a Szervezők.



  • [Fizinfo] Megnyílt a jelentkezés a 2016. évi cerni továbbképzésre!, sukosd, 03/15/2016

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page