Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] mateFIZIKA kozepiskolasoknak

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] mateFIZIKA kozepiskolasoknak


Chronological Thread 
  • From: Vankó Péter <vanko AT mono.eik.bme.hu>
  • To: fizinfo <fizinfo AT lists.kfki.hu>
  • Subject: [Fizinfo] mateFIZIKA kozepiskolasoknak
  • Date: Sat, 07 Mar 2015 16:27:25 +0100

Tisztelt Tanár Kollégák!

Új felkészítő indul a Műegyetemen.

A tapasztalat szerint az egyetemre érkező elsőévesek jelentős részének problémái vannak a fizika és matematika feladatok megoldásával. Sokszor még azoknak is, akik mindkét tárgyból emelt szinten érettségiztek. Ezért - idén még csak négy alkalommal, viszont ingyenesen - elindítunk egy felkészítő előadássorozatot: mateFIZIKA - praktikus műegyetemi felkészítő: fizika matematikával és kísérletekkel.

Ez nem egy érettségi előkészítő, nem vesszük át (sokadszor és szükségszerűen felületesen) a teljes tananyagot, ehelyett néhány kiválasztott témát ,,járunk körbe" alaposan, módszereket, eljárásokat tanítunk, készségeket fejlesztünk. A matematikát és a fizikát együtt tanítjuk: vagy egy fizika téma kidolgozása kapcsán kerülnek elő különböző matematikai módszerek, vagy egy matematikai eszköz használatát mutatjuk meg a fizika különböző területein. Ezért az előkészítő elsősorban azoknak szól, akiket enélkül is felvennének az egyetemre, de az első félévben komoly nehézségeik lennének a matematika és fizika tárgyakban: a házi feladatok és a zárthelyik feladatait a hiányző készségek miatt nem tudnák eredményesen megoldani.

A felkészítő 2015. március 20-án kezdődik a BME Fizikai Intézetében. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részletek, információk, regisztráció a http://felvi.phy.bme.hu/index.php/MateFIZIKA oldalon.

Üdvözlettel
Vankó Péter

----------------------------------------------------------------
This message was sent using IMP, the Internet Messaging Program.


  • [Fizinfo] mateFIZIKA kozepiskolasoknak, Vankó Péter, 03/07/2015

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page