Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Színpadon a Természettudomány 2014 FELHÍVÁS!!

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Színpadon a Természettudomány 2014 FELHÍVÁS!!


Chronological Thread 
  • From: sukosd <sukosd AT reak.bme.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] Színpadon a Természettudomány 2014 FELHÍVÁS!!
  • Date: Sat, 10 May 2014 18:36:03 +0200

Tisztelt Kollégák, Kedves Fizikatanárok!*

Egész napos program* keretében természettudományos fesztivált és kiállítást rendez azEötvös Loránd Fizikai Társulat, <http://www.elft.hu/>a Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató Intézete <http://www.atomki.hu>, a Bolyai János Matematikai Társulat, <http://www.bolyai.hu> a Magyar Kémikusok Egyesülete <http://mke.org.hu>, a Magyar Biológiatanárok Országos Egyesülete és az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete <http://isze.hu>


*2014. október 11-én, szombaton
Debrecenben, az Atomki területén.*

A fesztivál fővédnökei *Prof. Dr. Lovász László* akadémikus, az MTA elnöke, Wolf-díjas matematikus, valamint *Bogsch Erik úr*, a Richter Gedeon NyRt. vezérigazgatója. A védnökök között van*Prof. Dr. Kroó Norbert *fizikus akadémikus is, az MTA volt alelnöke, és az Eötvös Loránd fizikai Társulat leköszönő elnöke.

Pályázhatnak újító kedvű és örömmel *kísérletező */*matematika-*/ /*fizika-, kémia- biológia*- /és**/*informatika*-/szakos tanárok, továbbá az általános iskolákban *természetismeret* (vagy *környezetismeret*) keretében */természettudományt/* tanító kollégák. Rajtuk kívül pályázhatnak még határon túli, magyar nyelven valamilyen természettudományos tárgyat tanító tanárok is, ha saját országuk nem indít csapatot a 2015-ös nemzetközi, londoni Science on Stage konferenciára.

A fesztiválra való *jelentkezés *két lépcsőben történik:

/*a) Előzetes regisztráció*/

Kérjük, hogy amennyiben indulni kíván a fesztiválon, értesítse a fesztivál szervezőit *2014. június 20*-ig. Adja meg nevét, iskoláját és a szakterületet, amiben indulni kíván egy rövid *e-mailben* a következő címre: *sons AT elft.hu* <mailto:sons AT elft.hu>.

/*b) Pályázat*/

A "/Színpadon a Természettudomány/" fesztiválon való részvételhez szükséges adatokat -- beleértve a bemutatni kívánt kísérlet leírását is -- a letölhető*Pályázati Lap* kitöltésével lehet megadni. A *Pályázati Lap* beküldési határideje: *2014. szeptember 1*. A kitöltött *Pályázati Lapot* is e-mailen kell elküldeni a következő címre: *sons AT elft.hu* <mailto:sons AT elft.hu>. (A Pályázati Lap csak júniustól kezdve lesz letölthető a fesztivál honlapjáról: *http://szinpadon-a-tudomany.hu*)


*Díjak*

*Fődíj:* kiutazás a magyar nemzeti csapat tagjaként Londonba, a 2015 nyarán rendezendő nemzetközi konferenciára.

A fesztivál további - fontos - részletei a *http://szinpadon-a-tudomany.hu* weblapon olvashatók. *

Kérek minden kedves Kollégá*t - a nem-tanárokat is -, hogy a fesztivállal kapcsolatos információt "terítsék" minél szélesebb körben, hogy az minél hamarabb, minél több*matematika-, fizika-, kémia-, biológia- és informatika-*tanárhoz eljusson!! Fontos, hogy nemcsak fizikatanárokat várunk!!!

Egyúttal felhívom a figyelmet arra, hogy az ELFT és a National Instruments Hungary Kft. közös pályázata fizikatanároknak - amit ugyanitt, a Fizinfo-n már korábban meghirdettünk <https://mailman.kfki.hu/sympa/arc/fizinfo/2014-05/msg00003.html>, és amelynek pályázati kiírása az ELFT honlapján is elérhető <http://elft.hu> - nem zárja ki, hogy az ott kifejlesztett kísérlettel más fórumon is szerepeljen a résztvevő tanár. A harmadik lehetőség pedig az MNT Öveges-díja <https://mailman.kfki.hu/sympa/arc/fizinfo/2014-05/msg00001.html>! Ezért fizikatanárok *egy kísérlettel akár három pályázaton is* indulhatnak! Megéri tehát jelentkezni ezekre, akár ugyanazzal/ugyanazokkal a kísérletekkel is!

Üdvözlettel,
Sükösd Csaba.


  • [Fizinfo] Színpadon a Természettudomány 2014 FELHÍVÁS!!, sukosd, 05/10/2014

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page