Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] MFA Nyari Iskola 2012 - junius 25-29

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] MFA Nyari Iskola 2012 - junius 25-29


Chronological Thread 
  • From: daroczi AT mfa.kfki.hu
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Cc: daroczi AT mfa.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] MFA Nyari Iskola 2012 - junius 25-29
  • Date: Tue, 22 May 2012 12:56:06 +0000
  • List-archive: <http://mailman.kfki.hu/pipermail/fizinfo>
  • List-id: ELFT HÍRADÓ <fizinfo.lists.kfki.hu>


Természettudományos érdeklődésű fiatalok figyelmébe ajánljuk:

Az MTA TTK MFA (Magyar Tudományos Akadémia, Természettudományi Kutatócentrum, Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet) immár 5. alkalommal, idén is megszervezi középiskolás diákok számára az "MFA Nyári Iskola" nevű tudományos
kutatótáborát. A táborba nemcsak Magyarországról, de az egész Kárpát-medencéből is várják a jelentkezőket (akik idén
még nem érettségiznek). A tábor szakmai része június 25-29. között lesz Csillebércen (Budapest). A táborozás ingyenes, a résztvevők teljes ellátást kapnak (étkezés, szállás, közlekedés), ugyanakkor a táboron való részvétel nem automatikus, hanem a jelentkezők által beküldött pályázatok rangsorolása alapján történik. A diákok az iskola honlapján jóelőre áttanulmányozhatják a kipróbálásra felkínált 21 tudományos témát (http://alag3.mfa.kfki.hu/mfa/nyariiskola/program.htm). A felvett diákok az általuk kiválasztott 3-4 legszimpatikusabb téma valamelyikén dolgozhatnak majd pár napot, mentori irányítással, és esetenként egy másik diákkal. (Párban is jelentkezhetnek!) Munkaidő után izgalmas kulturális és sport programok várják a fiatalokat. A nyári iskola hete sokaknak maradandó élmény, és komoly motiváció a tudománnyal való egyre elmélyültebb foglalkozáshoz (http://alag3.mfa.kfki.hu/mfa/nyariiskola/vendegkonyv/index.php).
Az iskola honlapján minden kérdésre részletes válasz akad, más hasonló táborokról is tájékoztat, megtalálni pedig nagyon könnyű pl. a Google segítségével. A választható témák sokféleségét, multidiszciplináris jellegét jól mutatja a témák címszerű felsorolása is:
"Mikroelektronikai szeletkötések kialakítása és vizsgálata", "Szilícium plazmamarása", "Biomimetika - szuperhidrofób felületek kialakítása mikromegmunkálással", "Gázérzékelők, mikro méretű eszközök kutatás-fejlesztése", "Szerkezeti színek a természetben", "Schrödinger macskája, kvantum főnix és hasonló állatok, avagy hullámcsomag dinamika az interneten", "Komplex rendszerek - evolúciós játékelméleti modellek", "Elektrokróm rétegek leválasztása reaktív porlasztással", "Nanomintázott felületek és vékonyrétegek elektronmikroszkópos vizsgálata", "TEM szemcsetérképezés - a legújabb szemcsetérképező vizsgálatok a transzmissziós elektronmikroszkópban", "A nanoszál alapú bioszenzor megvalósítása felé", "Nanorészecskés bevonatok", "Volfrám-oxid nanoszálak vizsgálata és előállítása electrospinninggel", "Szén erősítésű kerámia kompozitok és grafit nanoréteg előállítása", "Nanoszerkezetű acélok előállítása portechnológiával", "Nanomechanikai kísérletek - avagy mechanikai kísérletek a nanométeres mérettartományban", "A mágnesség vonzásában - avagy mágneses memóriák", "Hidroxiapatit és polimer alapú biokompatibilis nanokompozitok", "Mágneses anyagvizsgálat és képalkotás", "Ellipszométeres mérések - fehérjerétegek előállítása és optikai minősítése", "Optikai rács kialakítása holográfiával".

Kinyomtatható szórólap:
http://alag3.mfa.kfki.hu/mfa/nyariiskola/Tanuljunk_egymastol_2012.pdf

Jelentkezési határidő: június 4. este 24h00 óra
Szervező: dr. Daróczi Csaba Sándor,
daroczi AT mfa.kfki.hu

----------------------------------------------------------------
This message was sent using IMP, the Internet Messaging Program.





  • [Fizinfo] MFA Nyari Iskola 2012 - junius 25-29, daroczi, 05/22/2012

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page