Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - Re: [Fizinfo] Naplozo program

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

Re: [Fizinfo] Naplozo program


Chronological Thread 
  • From: "Info.StaTOR" <info.stator AT gmail.com>
  • To: "!Fizinfo" <fizinfo AT lists.kfki.hu>
  • Subject: Re: [Fizinfo] Naplozo program
  • Date: Sun, 12 Oct 2008 17:25:31 +0200
  • List-archive: <http://mailman.kfki.hu/pipermail/fizinfo>
  • List-id: ELFT HÍRADÓ <fizinfo.lists.kfki.hu>

Tisztelt Lista!

Márk Géza írta:
"aziránt érdeklődnék, hogy Ti milyen szoftvert használtok (tudományos) naplózásra, ismeretek, feljegyzések rendszerezett tárolására?
Ugyanis én több, mint 10 éve óta, egészen a legutóbbi időkig fanatikus StaTOR felhasználó voltam -- de sajnos csak voltam, ld. alább. A StaTOR (www.stator.hu) egy szöveges adatbáziskezelő, amelyben egymás alá és fölé lehet tetszőlegesen rendelni szöveges objektumokat és nagyon ügyes kereső/kigyűjtő funkciói vannak. Annak idején, több, mint 10 éve, CompFair díjat is nyert a program. (Elfogult) véleményem szerint Excel sikerű termék lehetett volna belőle, ha jobban menedzselik. ... Létezik Windows-os változat, de sajnos hardverkulcsos, amit ráadásul a párhuzamos portba kell dugni -- a modern gépeken gyakran nincs is párhuzamos port (tudom, létezik USB-párhuzamos átalakító, de nem szeretem az efféle nehézkes megoldásokat). ..."

Természetesen a program hardverkulcsos, valahogy védeni kell az illegális másolásoktól (:-)

A StaTORhoz most már nem csak a párhuzamos portra, hanem USB portra is létezik hardverkulcs. Sőt most már nem csak Windows XP, hanem Vista alatt is működik!

A StaTOR free változat 10.000 szöveget képes kezelni, egy-egy szöveg maximális hossza 32.000 karakter lehet, bár ajánlatos, hogy csak egy bekezdés hosszú legyen.

"A legfontosabbak:

A StaTOR program szöveges információk tartalom szerinti tárolására, rendezésére, feldolgozására és visszakeresésére készült. Segíti megőrizni mindazt, amit tudunk, vagy mások tudnak, és e tudást könnyen rendszerezhetjük, átdolgozhatjuk, visszakereshetjük.

A szöveges adatok (adatbázisok) szerkezete lehet hálós, hierarchikus, vagy fa, akár mindezek egyszerre is.

Rendelkezik automatikus szótövezéssel, amely már automatikusan kezeli a magyar toldalékos alakokat, összetett szavakat. A szótövezés kb. 90 %-os hatékonyságú, magyar nyelvű. Az így képzett szótári alakokat köti az egyes szövegekhez (bekezdésekhez).

Az információk - a szótári alakokból épített hierarchikus fogalmi háló segítségével - tartalom szerinti visszakereshetők."


Kérem nem reklámnak tekinteni levelemet, mivel I N G Y E N E S programot ajánlottam - kiegészítve - Márk Géza levelét.


Torma István
Cap
TOR Gondolatorientált Szoftver - szövegesinformáció-feldolgozás: http://www.stator.hu/
E-mail:
info.stator AT gmail.com;

info AT stator.hu





Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page