Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Egely?!

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Egely?!


Chronological Thread 
  • From: Janos Nagy <nagyjz AT rmki.kfki.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] Egely?!
  • Date: Sun, 06 Nov 2005 22:56:39 +0100
  • List-archive: <http://sunserv.kfki.hu/pipermail/fizinfo>
  • List-id: ELFT HÍRADÓ <fizinfo.lists.kfki.hu>

Egely tanairol teljesen feleseges vitazni. Bar a kovetkezo palyazat kiirasat Egely szamara tamogatnam. Kapcsoljak ki Egely hazaban a villanyt, a gazt es minden mas energia bevitelet es a kozelgo tel soran az Egely-fele zeroponti energiajaval oldja meg a sajat haza futeset, a hazi villamoshalozatanak a taplalasat. Kozben a TV2 es az RTL kozvetito csoportja akar a Big Brotherben folyamatosan beszamolhatna arrol, Egely hogyan ellatja-e a sajat hazat zeroponti energiaval vagy nagykabatban alszik es gyertyaval vilagit-e. Es fizessen a mesternek az RTL.

Akarcsak a sportban a tomegsportot, a muveltsegben az altalanos muveltseget kellene emelni. A TV2, RTL Heti Hetes-szeru musorai, a Havashenrikek, Anettkak, TerryBlackek show musorai, mellett olykor pld. magyar klasszikusokat, Madachot, Petofit, Molnar Ferencet, Hunyady Sandort, Illyest, stb. kellene adni vagy videki, esetleg hatarontuli magyar szinhazak eloadasait is be kellene mutatni a TV-ekben es a kultura tamogatasa nem azt kellene hogy jelentse, hogy a pixisben benne levo neves filmrendezoink 300 nezo elott levetitett muveszfilmei kapjanak evi 200 millios tamogatast.

Az oktatasban meg a gyerekeket nem "szabadossagra" hanem tanulasra kellene nevelni es lexikalis tudasra, a tenyek ismeretere alapozni a gondolkodast. Az elozo rendszert, nem szokas dicserni, de az biztos, akkor jobb volt az oktatas szinvonala, mert akkor nem profitorientalt vallakozasok adtak ki 80 fele konyvet egy-egy targybol, elso konyves tankonyvirokkal megiratva, hanem a meglevo tankonyveket javitgattak, fejlesztettek. Es meg egy megjegyzes: mivel sokszor jartam Erdelyben mostanaban szeptemberben erdeklodtem ottani magyar iskolaba jaro gyermekek szuleitol, hogy ott is olyan draga-e a beiskolazas, mint nalunk. Meglepodtem, mert kiderult nehany fuzet, iroszer vasarlasaval letudhato az evkezdes. A tankonyveket ugyanis INGYEN kapjak a gyerekek. Evvegen leadjak es csak ha nagyon elhasznaltak a tanev alatt akkor kell kifizetni. Egy konyvbol 6-8 evfolyam is tanul. Persze ez lehet nem jelent kimagaslo profitot a tankonyv kiadoknak.

Nagy Janos


--
No virus found in this outgoing message.
Checked by AVG Anti-Virus.
Version: 7.0.344 / Virus Database: 267.12.8/162 - Release Date: 11/5/2005





  • [Fizinfo] Egely?!, Janos Nagy, 11/06/2005

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page