Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Hogyan jutottunk el idáig? - A tudományos módszer működése a csillagászatban - Császár Kornél előadása élőben!

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Hogyan jutottunk el idáig? - A tudományos módszer működése a csillagászatban - Császár Kornél előadása élőben!


Chronological Thread 
  • From: Tepliczky István <level AT tepi.hu>
  • To: Észlelő amatőrcsillagászok fóruma <leonidak AT mcse.hu>, FIZINFO <fizinfo AT lists.kfki.hu>
  • Subject: [Fizinfo] Hogyan jutottunk el idáig? - A tudományos módszer működése a csillagászatban - Császár Kornél előadása élőben!
  • Date: Mon, 30 Oct 2023 14:39:02 +0100
  • Authentication-results: smtp012.wigner.hu (amavisd-new); dkim=pass (1024-bit key) header.d=tepi.hu

https://www.facebook.com/events/164033360116028/
https://www.galileowebcast.hu/live/live_20231030.html
Élő közvetítésünk október 30-án, hétfőn 20 órától:

Császár Kornél: Hogyan jutottunk el idáig? - A tudományos módszer működése a csillagászatban
(VCSE Virtuális Klub)

Az előadásban a tudományos módszer működését fogjuk megvizsgálni, néhány csillagászati példán keresztül. A hipotézis a tudomány haladásának egyik alapvető eszköze: lényegében egy magyarázat-javaslat. Ezt a javaslatot aztán maga a közzétevő és a szélesebb tudományterületi közösség is megvizsgálja; összevetik a mérésekkel; megnézik, mi más következik még belőle. Attól függően, hogy ez a magyarázat mennyire jó, a hipotéziseket vagy elvetjük, vagy módosítjuk és további vizsgálatokat végzünk rajta. Erről a folyamatról fogunk történelmi példákat látni az előadásban, hogy mikor elfogadható és mikor nem elfogadható egy-egy magyarázat.

A VCSK az MCSE Zalaegerszegi Csoportja, a TIT Öveges Egyesület, a Vega Csillagászati Egyesület és a Galileo Webcast rendezvénye, előadásokkal, hírekkel, aktualitásokkal.

Attachment: live_20231030_big.jpg
Description: JPEG image



  • [Fizinfo] Hogyan jutottunk el idáig? - A tudományos módszer működése a csillagászatban - Császár Kornél előadása élőben!, Tepliczky István, 10/30/2023

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page