Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Természetes és mesterséges intelligencia a gyógyszerkutatásban - Ferenczy György előadása

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Természetes és mesterséges intelligencia a gyógyszerkutatásban - Ferenczy György előadása


Chronological Thread 
  • From: Tepliczky István <level AT tepi.hu>
  • To: FIZINFO <fizinfo AT lists.kfki.hu>
  • Subject: [Fizinfo] Természetes és mesterséges intelligencia a gyógyszerkutatásban - Ferenczy György előadása
  • Date: Wed, 4 Oct 2023 18:55:12 +0200
  • Authentication-results: smtp012.wigner.hu (amavisd-new); dkim=pass (1024-bit key) header.d=tepi.hu

Ferenczy György: Természetes és mesterséges intelligencia a gyógyszerkutatásban
(ELTE "Alkímia ma" előadássorozat - élő közvetítésünk október 5-én, csütörtökön 17 órától.)

A gyógyszerkutatás amellett, hogy társadalmi igény kielégítését és üzleti siker elérését szolgálja, egyúttal intellektuális kaland, amelyhez szerteágazó tudású csapat és magas szintű technológia szükséges. Az előadásban a gyógyszerkutatás összetett folyamatának és a gyógyszerekkel szemben támasztott sokrétű követelményeknek néhány elemét kívánjuk bemutatni. Milyen típusú új gyógyszereket keresünk? Mik az elvárások a gyógyszerekkel szemben? Lehetséges-e tervezni gyógyszereket, és mi a szerepe a több millió kémiai és biológiai kísérlet elvégzését lehetővé tevő technológia fejlesztéseknek? Hogyan hasznosíthatók a kutatásban eddig felhalmozott kémiai vegyületek és adatok, így a vegyületek biológiai tesztjei, mellékhatásaik, stabilitásuk, oldhatóságuk, és más, a gyógyszerek hatásának szempontjából alapvető információk. Az előadásban hangsúlyosan jelennek meg a számítógépes módszerek alkalmazásai és a mesterséges intelligencia szerepe és várható hatása új gyógyszerek felfedezésében. (Az előadó Ferenczy György vegyész, a Magyar Kutatási Hálózat Gyógyszerkémiai Kutatócsoportjának és a Semmelweis Egyetem Biofizikai és Sugárbiológiai Intézetének tudományos tanácsadója)

A kísérleti részben Fandel Richárd: Látványos kísérletek gyógyszerekkel és összetevőikkel. (A kísérletező a BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum vezető oktatója)

Attachment: live_20231005_big.jpg
Description: JPEG image



  • [Fizinfo] Természetes és mesterséges intelligencia a gyógyszerkutatásban - Ferenczy György előadása, Tepliczky István, 10/04/2023

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page