Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Budapest School on Modern X-ray Science, október 3-6

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Budapest School on Modern X-ray Science, október 3-6


Chronological Thread 
  • From: Vankó György <vanko.gyorgy AT wigner.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Cc: X-ray School Budapest Organizers <contact AT xrayschool.hu>
  • Subject: [Fizinfo] Budapest School on Modern X-ray Science, október 3-6
  • Date: Tue, 08 Aug 2023 21:45:29 +0200
  • Authentication-results: smtp012.wigner.hu (amavisd-new); dkim=pass (1024-bit key) reason="pass (just generated, assumed good)" header.d=wigner.hu

Kedves Kollégák!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2023. október 3. és 6. között Budapesten, a Természettudományi Kutatóközpontban kerül megrendezésre a Budapest School on Modern X-ray Science, a European XFEL, a European Synchrotron Radiation Facility (ESRF) és a Természettudományi Kutatóközpont támogatásával, a Magyar Szinkrotronbizottság és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat szervezésében. Az iskola nemzetközi, nyelve angol, web-lapja: https://xrayschool.hu.

Az iskola célja, hogy megismertesse a hallgatóságot a legmodernebb röntgensugárzásra épülő szerkezetvizsgáló technikákkal és azok sokrétű alkalmazásaival. Az előadásokat nemzetközi szakértők tartják, akik az iskola ideje alatt további beszélgetésekre is rendelkezésre állnak. A rendezvénnyel növelni kívánjuk a röntgenes módszerek ismertségét és megbecsülését, előmozdítva azok felhasználását mind az európai infrastruktúráknál, mind a laboratóriumokban. A célközönség elsősorban a végzős hallgatók, a doktoranduszok és a fiatal posztdoktorok (a fizikai, kémia, biológia, anyagtudomány stb. területeiről), de a röntgentechnikák kínálta lehetőségek iránt komolyan érdeklődő tapasztaltabb kutatókat is szeretettel várjuk.

A (még aktív) hallgatók az iskola végén vizsgát tehetnek, aminek eredményéről igazolást adunk. A sikeres teljesítést intézményeik kreditekkel honorálhatják.

A részvétel ingyenes, magában foglalja a szállást és a napi kétszeri étkezést is, a résztvevők száma azonban korlátozott. Kérjük az érdeklődőket, helyük biztosítása érdekében mihamarabb regisztráljanak a https://xrayschool.hu/ címen.
A hallgatók a kapcsolódó kutatási eredményeiket az iskolán poszteren is bemutathatják. Kérjük, hogy ilyen igényüket jelezzék a regisztráció során.

Kérdéseikkel a contact AT xrayschool.hu email-címen kereshetik meg a szervezőket.

Üdvözlettel: a szervezőbizottság (Kováts Éva, Osváth Éva, Bortel Gábor, Wacha András, Faigel Gyula, Vankó György)
---------------------------------------------------------------------
György Vankó
Femtosecond Spectroscopy and X-ray Spectroscopy Group
Wigner Research Centre for Physics
H-1525 Budapest, P.O.B. 49., Hungary
Phone: +36-1-392-22-22 /ext. 1736
---------------------------------------------------------------------


  • [Fizinfo] Budapest School on Modern X-ray Science, október 3-6, Vankó György, 08/08/2023

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page