Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] kristálynövesztési tudomány és technológia

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] kristálynövesztési tudomány és technológia


Chronological Thread 
  • From: Szaller Zsuzsanna <szaller.zsuzsanna AT wigner.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] kristálynövesztési tudomány és technológia
  • Date: Wed, 17 May 2023 15:23:02 +0200
  • Authentication-results: smtp012.wigner.hu (amavisd-new); dkim=pass (1024-bit key) reason="pass (just generated, assumed good)" header.d=wigner.hu



Tisztelt Kolléga!

Az Európai Kristálynövekedési Hálózat (ENCG) azon európai szervezetek feltérképezésén munkálkodik, akik részt vesznek a kristálynövesztés (tömbi, réteg, stb) alkalmazásában, kutatásában, ill. -technológia fejlesztésében.

Cél a világszerte felgyorsult innovációs versenyben egy összehangolt fellépés nemzeti és uniós szinten az erőforrások hatékony felhasználása érdekében. Az EU elindította az Advanced Materials Initiative (AMI) kezdeményezést, ami megfelelő pont a kristálynövesztő közösség számára a cselekvésre és a koordinációra.

Jelenleg hiányos az információ az EU-s kristálynövesztési tudomány és technológia helyzetéről. A globalizáció évtizedeiben az ázsiai versenytársak jelentős teret nyertek. A kristálynövesztés területén tevékenykedő EU-s szereplők feltérképezése azért szükséges, hogy elemezni lehessen a meglévő hiányosságokat az EU-n belüli zárt ellátási láncok tekintetében.

Júliusig az ENCG hálózat valamennyi EU-s nemzeti tagszövetségének adatokat kell gyűjteni saját országa e területen dolgozó cégeiről és tudományos intézeteiről. A keletkező adatbázis 2024 elején valamennyi országban a szakértők és a nyilvánosság rendelkezésére fog állni. Ezen túlmenően összehangolt fellépést lehet tenni az EU ellátási láncaiban lévő hiányosságok megszüntetésére. A készülő program interaktív elemzést tesz lehetővé.

_Kérem szépen, amennyiben van tudomásuk a fenti területen tevékenykedő cégekről és tudományos intézetekről juttassák el a levelemet nekik, hogy ők felvehessék a kapcsolatot velem a magyar adatbázis elkészítése céljából._

_Köszönettel_

_Szaller Zsuzsanna_

_szaller.zsuzsanna AT wigner.hu_

--
Alkalmazott és Nemlineáris Optikai Osztály
Szilárdtestfizikai és Optikai Intézet
Wigner Fizikai Kutatóközpont
Konkoly-Thege Miklós út 29-33
1121 Budapest, Hungary
www.wigner.hu [1]

Links:
------
[1] http://www.wigner.mta.hu

  • [Fizinfo] kristálynövesztési tudomány és technológia, Szaller Zsuzsanna, 05/17/2023

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page