Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Szolidaritási nyilatkozat - ELFT elnökségének

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Szolidaritási nyilatkozat - ELFT elnökségének


Chronological Thread 
  • From: SIMON Ferenc <f.simon AT eik.bme.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] Szolidaritási nyilatkozat - ELFT elnökségének
  • Date: Wed, 26 Oct 2022 17:17:40 +0200 (CEST)

Kedves Kollégák!

Érdeklődve és szomorúan olvasom a kialakuló vitát. Szerintem nincs messze az az idő amikor az ELFT is külföldiek által pénzelt NGO, "Soros bérenc", brüszeli vakond stb. cimkéket is megkaphatja.

Hiszen tujuk, mindenki aki ebben az országban felemeli a szavát bármilyen anomália miatt, az a baloldal ügynöke, hazaáruló, külföldi pénzből él stb.
Einstein levelezését a Porosz Tudományos Akadémiával érdemes a tárgyban elolvasni, aki miután a nácik ellen felemelte a szavát, megkapta, hogy csak a Nyugat ügynökeként végez felforgató tevékenységet ...
https://mathshistory.st-andrews.ac.uk/Extras/Einstein_German_Academies/

Az tanulságos még a vitában történetileg, hogy Einstein rögtön megkapta, hogy a zsidókat ért atrocitások miatt emelte fel a szavát amit viszautasított és elmondta, hogy alapvetően a nácik demokrácia lebontása és civilizáció ellenes tevékenységük miatt emelte fel a szavát.

A történelmi párhuzam nyilván sántít, bár még ha kicsi is igaz belőle, elszomorító. Einstein a vitát követően lemondott német állampolgárságáról és elhagyta Németországot. Én nem szeretnék a magyar állampolgárságomról lemondani, és nagyon szeretném ha félelem nélkül beszélhetnénk a problémákról.

Mindenkinek és magamnak is ezt kívánom.

Üdvözlettel:
Simon Ferenc



Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page