Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Arcfelismerés és zavarai - Németh Kornél előadása

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Arcfelismerés és zavarai - Németh Kornél előadása


Chronological Thread 
  • From: Tepliczky István <level AT tepi.hu>
  • To: FIZINFO <fizinfo AT lists.kfki.hu>
  • Subject: [Fizinfo] Arcfelismerés és zavarai - Németh Kornél előadása
  • Date: Fri, 14 Oct 2022 11:12:12 +0200
  • Authentication-results: smtp0.kfki.hu (amavisd-new); dkim=pass (1024-bit key) header.d=tepi.hu

Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy megkértek a BME TTK Science Campus havi előadásainak élő közvetítésére.


http://www.galileowebcast.hu/live/live_20221014.html
Következő élő közvetítésünk október 14-én, pénteken 16 órától:
Németh Kornél: Arcfelismerés és zavarai
(BME TTK Science Campus)

Oliver Sacks, Jane Goodall, Brad Pitt... világraszóló hírességek, más-más területeken alkottak jelentőset. Mi a közös bennük? Nem ismerik fel az ismerőseiket az arcuk alapján. A zavar szerzett változata mellett egy ún. veleszületett változatot is ismerünk, mely bizonyos esetekben örökletesnek tűnik. Hogy élnek az arcvakok, milyen lehetőségeik vannak a boldogulásra egy olyan világban, ahol a felismerés olyan információk alapján zajlik, ami nekik jelentésnélküli, sokszor egyenesen kaotikus. Hol tart a jelenség kutatásában a tudomány és milyen válaszokat ad rá, amivel segítheti az arcvakok életét? Az előadásban ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat a legújabb pszichológiai vizsgálatok áttekintésével.

Az előadóról: Németh Kornél a BME Kognitív Tudományi Tanszékének egyetemi adjunktusa, pszichológus, szexuálpszichológus, képzésben lévő pár- és családterapeuta. Kutatási területei a veleszületett arcvakság viselkedéses és idegrendszeri mechanizmusai, szociális konzekvenciái, "kezelési" lehetőségei, ezen túl újabban a kötődési zavarok és az arcinformáció feldolgozásának kapcsolódási pontjai is érdeklik.

------

A BME Természettudományi Kara "Science Campus" előadássorozatában a BME TTK neves oktatói és a meghívott vendégek hozzák középiskolásoknak is közel a modern természettudományok eredményeit. Bemutatják a nyitott kérdéseket, az új trendeket, és azt, hogyan keresi az emberiség problémáira, kihívásaira a válaszokat a természettudomány. A témakörök a BME TTK gazdag szellemi műhelyének széles arculatát ölelik fel: matematika, pénzügyi matematika, adattudomány, nukleáris technika, nukleáris medicina, kvantumtechnológia, részecskefizika, kognitív tudományok, pszichológia. Az előadások személyesen a BME F3213 teremben követhetők. További információ: https://felvi.ttk.bme.hu/sciencecampus


  • [Fizinfo] Arcfelismerés és zavarai - Németh Kornél előadása, Tepliczky István, 10/14/2022

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page