Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Világűr a Kutatók Éjszakáján

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Világűr a Kutatók Éjszakáján


Chronological Thread 
  • From: Sandor Frey <frey.sandor AT csfk.org>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] Világűr a Kutatók Éjszakáján
  • Date: Tue, 27 Sep 2022 17:27:02 +0200
  • Authentication-results: smtp2.kfki.hu (amavisd-new); dkim=pass (2048-bit key) header.d=csfk.org
  • Dkim-filter: OpenDKIM Filter v2.10.3 mail.csfk.org B16F41161E063

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) is részt vesz a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozatban. Három nagyon különböző, de egyenként izgalmas előadást szerveznek az  Abacusan Stúdióval közösen, szeptember 30-án 16 és 19 óra között. A helyszín: Budapest IX., Páva u. 8. II. emelet.

16 órától az a középiskolás csapat mutatkozik be, amelynek tagjai idén Bolognában jártak, az Európai Űrügynökség (ESA) CanSat döntőjén. Vitték a saját maguk által épített "műholdat" is, "aki" ügyesen szerepelt a versenyen és természetesen a Kutatók Éjszakáján is színpadra lép.

17 órától Vizi Pál Gábor beszél arról, hogy csak itt és most létezhetünk az űrben, azaz a Földön. Az ember létezése számára alkalmas anyag fejlődésről és a feltételek kialakulásáról, továbbá az űrkutatási vizsgálati módszerekről, technológiákról lesz szó népszerű tudományos formában.

18 órától Medvegy Anna extrém vidékek lakóit mutatja be. Egészen pici lényekről van szó, amelyek szélsőséges körülmények között érzik jól magukat. Szörnyen hideg vagy forró, savas vagy számunkra más okból barátságtalan helyeken is előfordulnak. Ők az extremofil baktériumok. Mi közük az űrkutatáshoz?

Az előadásokon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációt kérnek. A megfelelő linkek és további részletek: https://www.mant.hu/a-mant-programjai-a-kutatok-ejszakajara



  • [Fizinfo] Világűr a Kutatók Éjszakáján, Sandor Frey, 09/27/2022

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page