Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Fwd: Judit Polgár vs The World - A világ első interaktív közösségi sakk szimultánja

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Fwd: Judit Polgár vs The World - A világ első interaktív közösségi sakk szimultánja


Chronological Thread 
  • From: sukosd <sukosd AT reak.bme.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] Fwd: Judit Polgár vs The World - A világ első interaktív közösségi sakk szimultánja
  • Date: Sat, 19 Mar 2022 21:15:41 +0100

Kedves Kollégák!

Bár nem közvetlenül fizika, de szellemi teljesítmény. Biztos vagyok benne, hogy a fizikusok és fizikatanárok között is sokan vannak, akik szeretik és sikeresen művelik a sakkot.

Üdvözlettel,
Sükösd Csaba.

Begin forwarded message:

*From:* Polgár Judit <press AT juditpolgar.com>
*Date:* 19 March 2022 at 10:30:58 GMT+2
*Subject:* *Judit Polgár vs The World - A világ első interaktív közösségi sakk szimultánja*
*Reply-To:* Polgár Judit <press AT juditpolgar.com>


*Judit Polgár vs The World - /The First Global Interactive Community Chess Simul - A világ első interaktív közösségi sakk szimultánja/*
*//*

Az elmúlt két év, a világjárvány jelentősen átformálta az egyén és a közösségek életét. Új digitális korszakba léptünk, az online térben pedig újabb távlatok nyíltak, ami a sakkot is érintette: elképesztő tempóban és mértékben emelkedett a játékot elkezdő és aktívan űzők, a rajongók, a versenyeket, a közvetítéseket, valamint a sportág kiemelkedő alakjait követők tábora, ezzel párhuzamosan pedig új közösségek, események és platformok születtek.

Ezt az összetartozást erősíti és helyezi új kontextusba minden idők legjobb női sakkozója, Polgár Judit és a *Dubai Expo 2020* Magyar Pavilonjának közös akciója, a „*/Judit/*/*Polgár vs The World*/”, a világ első interaktív közösségi sakk szimultánja.

*Március 20-án* Polgár Judit és a Dubai Expo 2020 Magyar Pavilonja olyan globális és integrált társadalmi esemény házigazdái lesznek, melynek keretében virtuálisan milliók ülnek majd asztalhoz és játszanak – élőben – egyetlen játékos ellen. A 11 táblás online szimultán során Polgár Judit tíz, összesen 6 milliós táborral rendelkező influenszerrel és követőikkel, a „/világtáblán/” pedig praktikusan a világ ellen játszik. Igazodva a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) „2022 – A nők éve” kezdeményezéséhez, az egyik influenszertáblán női, egy másikon pedig gyermekközösség tagjai mérkőznek meg Judittal.

 „/Az esemény mérföldkőnek tekinthető a sakk világszintű népszerűsítésében, amely innovatív és vadonatúj formátumának köszönhetően rekordszámú résztvevőnek kínál különleges élményt. Természetesen a végeredmény fontos, de jobban várom az esemény kapcsán azt a mindenhol érzékelhető vibráló feszültséget és izgalmat, amikor a világ kihívja Juditot, a legendás sakk-királynőt/” – mondta Arkagyij Dvorkovics, a FIDE elnöke.

„/Izgatottan várom a kihívást, a befogadó, mindenki számára nyitott társadalmi eseményt, ami megerősít bennünk: a sakk a virtuális univerzumban is összeköt minket/"  – fűzte hozzá Polgár Judit.

*Influenszerek vs Judit*
Az influenszerek a követőtáboruk tagjaival egyeztetve teszik meg lépéseiket.

*A résztvevők:*
● Otzdarva –  Alex (Spanyolország)
● Agadmator – Antonio Radic (Horvátország)
● Samay Raina (India)
● Rey Enigma (Spanyolország)
● Magnus Chess Academy – gyermekközösség (Egyesült Államok)
● Jennifer Shahade + US Chess Girls Club (Egyesült Államok)
● Pepe Cuenca + Chess24/ES (Spanyolország)
● Anna Cramling (Svédország)
● Keti Tsatsalashvili (Grúzia)
● Rudolf Anna (Magyarország)

*Világ vs Judit*
Le tudja győzni a világ sakkozóinak közössége Polgár Juditot?
A világtáblán a játszmába bekapcsolódó valamennyi résztvevő szavazhat a következő lépésről az erre a célra létrehozott platformon. A rendszer a legtöbb játékos által javasolt lépést teszi meg.

A mérkőzéseket a Magyar Pavilon dómjában az eseményre épített stúdióban, egyedi digitális sakktáblákon játsszák, Judit innen kommentálja a lépéseket és a stratégiákat, az influenszereket és táborukat is bevonva a beszélgetésbe, a budapesti stúdióból profi kommentátorok és meglepetésvendégek támogatják a showt.
A világ első interaktív közösségi sakk szimultánját a Twitch főoldalán, valamint itt élőben <http://jpmm2.portalis.hu/index.php?subid=3699&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=369&mailid=248> lehet majd követni.

További információ: ChessConnectsUs.com <http://jpmm2.portalis.hu/index.php?subid=3699&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=370&mailid=248>



Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page