Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Elindult a CHEOPS-űrtávcső: MANT Űrakadémia Klub Webinárium április 30-án!

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Elindult a CHEOPS-űrtávcső: MANT Űrakadémia Klub Webinárium április 30-án!


Chronological Thread 
  • From: Attila HIRN <hirn.attila AT energia.mta.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] Elindult a CHEOPS-űrtávcső: MANT Űrakadémia Klub Webinárium április 30-án!
  • Date: Tue, 28 Apr 2020 06:15:35 +0200
  • Authentication-results: smtp2.kfki.hu (amavisd-new); dkim=pass (1024-bit key) reason="pass (just generated, assumed good)" header.d=energia.mta.hu

Tisztelt Kollégák!

A világban zajló különleges korlátozások miatt a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az idei év első MANT Űrakadémia Klub rendezvényét a virtuális térben tartja meg, amelyre ezennel szeretettel meghívunk minden érdeklődőt.

Dátum: 2020. április 30, csütörtök, 18.00-19.00.
Helyszín: Zoom webinárium 
Téma (erős hazai szálakkal): Elindult a CHEOPS-űrtávcső - Európa legújabb lépése az exobolygók kutatásában
Előadó: Kiss László (Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont)

Az esemény regisztráció mentes, a Facebook Űrakadémia oldalán előző naptól megtalálható lesz a webináriumra vezető link. A linkre kattintva a Zoom alkalmazáson keresztül követhetik majd az előadást, és a közös chat ablakban írásbeli kérdéseket is feltehetnek majd. A kérdéseket (vagy azokból néhányat) az előadó az előadás végén “élőben” megválaszol. 

Az előadóról:
Kiss László az egyik legismertebb hazai csillagász, aki kiváló és szórakoztató előadó is egyben. A Wikipediából egy részlet róla:

"Kiss László (
Szabadka, 1972. augusztus 8.48 éves –) (publikációkban Kiss L. László) akadémikus, Széchenyi-díjas fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja,  kutatóprofesszor, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója, a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpia szakmai koordinátora és a feladatkitűző tudományos bizottság elnöke, illetve a Magyar Csillagászati Egyesület hírportáljának főszerkesztője, szerb-magyar-ausztrál állampolgár, három gyermek édesapja. Sárneczky Krisztián egy a 2002. szeptember 7-én felfedezett aszteroidát róla, felfedezőtársáról 113202 Kisslászló névre nevezett el."

Hosszan lehetne még sorolni munkásságát, de inkább arra ösztönzünk mindenkit aki teheti, hogy a YouTube-on nézzen bele néhány szereplésébe, előadásába. Senki nem fog csalódni, aki velünk együtt meghallgatja a fenti témáról szóló MANT Űrakadémia Klub Webináriumot!

Üdvözlettel
Hirn Attila
MANT főtitkár


--
Attila HIRN | EK- UKL |
fizikus, laboratóriumvezető / physicist, head of department
Energiatudományi Kutatóközpont / Centre for Energy Research 
Űrkutatási Laboratórium / Space Research Department 
 
Post:     H-1525 Budapest, Pf. 49., HUNGARY 
Tel.:      +36 (1) 392 2291
Cell:    +36 (30) 858 7060
E-mail:  hirn.attila AT energia.mta.hu  Web:     spacedosimetry.com

---------------------------  Ezen üzenet és annak csatolmányai bizalmasak, nyilvános közlésük nem engedélyezett. Az üzenetet kizárólag a címzett használhatja fel. Ha Ön nem az üzenet címzettje, úgy kérjük, hogy telefonon, vagy e-mail-ben értesítse erről az üzenet küldőjét és törölje az üzenetet, valamint annak összes csatolt mellékletét a rendszeréből. Ha Ön nem az üzenet címzettje, abban az esetben tilos az üzenetet vagy annak bármely csatolt mellékletét lemásolnia, elmentenie, az üzenet tartalmát bárkivel közölnie vagy azzal visszaélnie.     This message and any attachment are confidential. It is intended solely for the use of the individual or entity to whom it is addressed. If you are not the intended recipient, please telephone or e-mail the sender and delete this message and any attachment from your system. Please note that any dissemination, distribution, copying or use of the information contained in and transmitted with this e-mail by or to anyone other than the recipient is strictly prohibited. 

PNG image

PNG image  • [Fizinfo] Elindult a CHEOPS-űrtávcső: MANT Űrakadémia Klub Webinárium április 30-án!, Attila HIRN, 04/28/2020

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page