Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] DOFFI 9 felhivas

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] DOFFI 9 felhivas


Chronological Thread 
  • From: Cserti József <cserti AT elte.hu>
  • To: Fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] DOFFI 9 felhivas
  • Date: Mon, 17 Feb 2020 14:43:10 +0100

Kedves Fizikus Doktorandusz!
Tudod-e, mivel foglalkozik a szomszéd tanszéken dolgozó doktorandusz kollégád, hajdani évfolyamtársad, vajon a fizika mely ágát műveli, milyen kérdéseken töri a fejét, milyen eredményei vannak, hol publikálta ezeket? Mire használja a doktoranduszoknak alanyi jogon járó állami támogatást? Konferenciákra, nyári iskolákra jár, számítógépet vagy másolópapírt vesz belőle magának vagy témavezetőjének? Talán nem is tud róla? (Miért, te tudsz róla?)

És a szomszéd egyetemen, az ország másik városában, esetleg külföldön dolgozó kollégáid? Milyen tudományos kérdések izgatják őket? És milyen tudományon túliak?

Vajon a tanulmányi, adminisztrációs, megélhetési, elhelyezkedési, a további, posztdoktori munkával kapcsolatos gondok mindenhol egyformák? Esetleg máshol, másik egyetemen, másik doktori iskolában már találtak ezek némelyikére olyan frappáns megoldást, ami neked is jól jönne – ha tudnál róla?
Elő tudod adni tudományos témádat, szakmai problémáidat, közösen és egyénileg elért eredményeidet úgy, hogy más is megértse? Meg tudod győzni hallgatóidat arról, hogy a te témád a legérdekesebb, a te témavezetőd a legokosabb a fizika egész birodalmában (pedig arról, amit te magad csináltál, még szó sem esett)? Fel tudod kelteni egy szakmai grémium érdeklődését még akkor is, ha a te előadásod már a negyvenkettedik az aznap hallottak között? Rá tudsz-e venni egy nem a szorosabban vett szakmádban dolgozó fizikust arra, hogy érdeklődéssel kövesse mondanivalódat, pedig öt perccel ezelőtt még azt sem tudta, hogy te és a témád egyáltalán a világon vagytok? És persze mindezt arányos felépítésben, olvasható és könnyen értelmezhető prezentációval kísérve, könnyed, de nem viccelődő, szakmai, de nem száraz előadásban, a megadott időkeret pontos betartásával? Ja, és mindezt – ha tudod – angolul, ahogy később kell.

Ha már kipróbáltad, és sikerült – te vagy a mi emberünk. Ha már kipróbáltad, de nem vagy megelégedve magaddal – itt az újabb alkalom a gyakorlásra. Ha még nem próbáltad – akkor itt az idő és a lehetőség!
Jó lenne, ha az ország különböző egyetemeire, doktori iskoláiba járó fizikus doktoranduszok időnként összejönnének, és közösen megbeszélnék a szakmai és szakmán túli érdeklődésüket foglalkoztató kérdéseket. Akár egy sör mellett, vagy holdfényes nyári estén a tó partján heverészve...
Erre kínál nektek lehetőséget az Eötvös Loránd Fizikai Társulat kezdeményezésére és szervezésével, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával immáron kilencedszer megrendezendő
doffi (d kör f szorozva fi a kilencediken),
azaz a
*********************************************************************************************************************
*Fizikus Doktoranduszok Kilencedik Országos Konferenciája*
*********************************************************************************************************************

* A konferencián előadást tarthatsz te is, 12+3 percben bemutatva szakmai munkádat
(12 perc előadás, 3 perc diszkusszió).
Ezzel egyben gyakorlatot szerezhetsz későbbi nemzetközi konferencia-előadásaidhoz is. Ha kedved van hozzá, prezentációdat és előadásodat angol nyelven is bemutathatod.
* Posztdoktorok osztják meg veletek tapasztalataikat doktori munkájukról és azazt követő elhelyezkedésről.
* Neves meghívott előadók tartanak előadásokat a fizika egyes, gyorsan fejlődő területeiről.
* Sok fizikust foglalkoztató magyar cégek képviselői mutatják be szakmai munkájukat és a számotokra ajánlott lehetőségeket.
* A szünetekben és esténként kötetlen beszélgetések szakmai és szakmán túli kérdésekről.
* Mindez kellemes Balaton-parti környezetben. Az előző években a doktoranduszok részéről kifogások merültek fel a szállás és az étkezés színvonalával kapcsolatban. *Ezért új helyszínt kerestünk – és találtunk!*/Az Akadémia balatonvilágosi üdülője közvetlenül a Balaton partján fekszik, akár az előadások közti kávészünetben is lehet strandolni. Este szalonnasütési lehetőség a tóparton. Modern épületek, kifogástalan felszerelés, két- és háromágyas szobák hűtővel, tv-vel és külön fürdőszobával. Az üdülőtől alig száz méterre működik a Hedon sörfőzde, real time bemutatóteremmel. Újabb tíz perc járásra van a világosi kilátóhely, ahonnan páratlan panoráma nyílik a Balatonra Tihanyig és azon túl, festői naplementék garantálva! Wifi./
Győzd meg témavezetődet, hogy részvételed e konferencián nemcsak neked, hanem neki is érdeke!
A konferencia fővédnökei: Rácz Zoltán akadémikus, az MTA Fizikai Tudományok Osztályának elnöke és Sólyom Jenő akadémikus az Eötvös Loránd Fizikai Társulat elnöke.

*Előzetes információk:*
-------------------------------
A konferencia honlapja: _http://doffi.elte.hu <http://doffi.elte.hu/>_
*Időpont:*2020. május 21–23 (csütörtök délutántól szombat délig)
*Helyszín**:*MTA Üdülési Központ Balatonvilágosi Akadémiai Üdülő, 8171 Balatonvilágos, Rákóczi út 31.
Részletek: _https://doffi.elte.hu/2020/terkep.php_

*Közlekedés:*a Balaton déli vasútvonal balatonvilágosi állomásától 700 méter gyalogséta. Autóval érkezőknek parkolási lehetőség az üdülő udvarán.
*Étkezés:*svédasztalos reggeli, meleg ebéd és vacsora, napközben büfé elérhető
Részvételi díj: 16000 Ft/fő teljes ellátással (napi 3 étkezés, 2 éjszaka szállás).

A számlán részletezve lesz a szállás és étkezés költsége, ezért aki az étkezési költséget nem tudja elszámolni, az vegye fel a kapcsolatot az Eötvös Loránd Fizikai Társulat titkárságával _( <tel:+36%201%20201%208682>__+36-1-201-8682 <tel:+36%201%20201%208682>_, elft at _elft.hu <http://elft.hu/>_).

*Határidők:*
----------------

jelentkezés a fenti weblapon (résztvevő neve, előadás címe, stb.): május 4.
előadás kivonatának benyújtása: május 11.
végső fizetési határidő: május 11.
Szeretettel vár minden érdeklődő doktoranduszt
a konferencia szervezőbizottsága:
Király Andrea, Cserti József, Dávid Gyula, Koltai János



  • [Fizinfo] DOFFI 9 felhivas, Cserti József, 02/17/2020

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page