Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] DOFFI felhivas

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] DOFFI felhivas


Chronological Thread 
  • From: Cserti József <cserti AT elte.hu>
  • To: Fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] DOFFI felhivas
  • Date: Wed, 10 Apr 2019 14:40:35 +0200

*

Kedves Fizikus Doktorandusz!


Tudod-e, mivel foglalkozik a szomszéd tanszéken dolgozó doktorandusz kollégád, hajdani évfolyamtársad, vajon a fizika mely ágát műveli, milyen kérdéseken töri a fejét, milyen eredményei vannak, hol publikálta ezeket? Mire használja a doktoranduszoknak alanyi jogon járó állami támogatást? Konferenciákra, nyári iskolákra jár, számítógépet vagy másolópapírt vesz belőle magának vagy témavezetőjének? Talán nem is tud róla? (Miért, te tudsz róla?)


És a szomszéd egyetemen, az ország másik városában, esetleg külföldön dolgozó kollégáid? Milyen tudományos kérdések izgatják őket? És milyen tudományon túliak?


Vajon a tanulmányi, adminisztrációs, megélhetési, elhelyezkedési, a további, posztdoktori munkával kapcsolatos gondok mindenhol egyformák? Esetleg máshol, másik egyetemen, másik doktori iskolában már találtak ezek némelyikére olyan frappáns megoldást, ami neked is jól jönne – ha tudnál róla?

Elő tudod adni tudományos témádat, szakmai problémáidat, közösen és egyénileg elért eredményeidet úgy, hogy más is megértse? Meg tudod győzni hallgatóidat arról, hogy a te témád a legérdekesebb, a te témavezetőd a legokosabb a fizika egész birodalmában (pedig arról, amit te magad csináltál, még szó sem esett)? Fel tudod kelteni egy szakmai grémium érdeklődését még akkor is, ha a te előadásod már a negyvenkettedik az aznap hallottak között? Rá tudsz-e venni egy nem a szorosabban vett szakmádban dolgozó fizikust arra, hogy érdeklődéssel kövesse mondanivalódat, pedig öt perccel ezelőtt még azt sem tudta, hogy te és a témád egyáltalán a világon vagytok? És persze mindezt arányos felépítésben, olvasható és könnyen értelmezhető prezentációval kísérve, könnyed, de nem viccelődő, szakmai, de nem száraz előadásban, a megadott időkeret pontos betartásával?


Ha már kipróbáltad, és sikerült - te vagy a mi emberünk. Ha már kipróbáltad, de nem vagy megelégedve magaddal - itt az újabb alkalom a gyakorlásra. Ha még nem próbáltad - akkor itt az idő és a lehetőség!

Jó lenne, ha az ország különböző egyetemeire, doktori iskoláiba járó fizikus doktoranduszok időnként összejönnének, és közösen megbeszélnék a szakmai és szakmán túli érdeklődésüket foglalkoztató kérdéseket. Akár egy sör mellett, vagy holdfényes nyári estén a tó partján heverészve...

Erre kínál nektek lehetőséget az Eötvös Loránd Fizikai Társulat kezdeményezésére és szervezésével, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával immáron nyolcadszor megrendezendő

doffi (d kör f szorozva fi) a nyolcadikon, azaz a

*****************************************************

Fizikus Doktoranduszok Nyolcadik Országos Konferenciája

*****************************************************


A konferencián előadást tarthatsz te is, 12+3 percben bemutatva szakmai munkádat (12 perc előadás, 3 perc diszkusszió).

Ezzel egyben gyakorlatot szerezhetsz későbbi nemzetközi konferencia-előadásaidhoz is. Ha kedved van hozzá, prezentációdat és előadásodat angol nyelven is bemutathatod.

Posztdoktorok osztják meg veletek tapasztalataikat doktori munkájukról és az azt követő elhelyezkedésről.

Neves meghívott előadók tartanak előadásokat a fizika egyes, gyorsan fejlődő területeiről. Idei meghívott előadóink: Katz Sándor, Tapasztó Levente és Zimborás Zoltán.


Sok fizikust foglalkoztató magyar cégek képviselői mutatják be szakmai munkájukat és a számotokra ajánlott lehetőségeket.

A szünetekben és esténként kötetlen beszélgetések szakmai és szakmán túli   kérdésekről.

Mindez kellemes Balaton-parti környezetben (Balatonfenyves, vízparti üdülő, saját stranddal).

Győzd meg témavezetődet, hogy részvételed e konferencián nemcsak neked,

hanem neki is érdeke!

A konferencia fővédnöke: Rácz Zoltán akadémikus, az MTA Fizikai Tudományok Osztályának elnöke


Előzetes információk:

--------------------

A konferencia honlapja: http://doffi.elte.hu

Időpont: 2019. június 13-16 (csütörtök délutántól vasárnap délig)

Helyszín: Ifjúsági üdülő, Balatonfenyves, Kölcsey út 45. (a Balaton partján)

Részvételi díj 10000 Ft/fő teljes ellátással (napi 3 étkezés, 3 éjszaka szállás).


A számlázással kapcsolatos ügyekben az Eötvös Loránd Fizikai Társulat titkárságát keressétek (+36-1-201-8682, elft at elft.hu).


Határidők:

--------------------

jelentkezés a fenti weblapon (résztvevő neve, előadás címe, stb.): május 25 éjfélig.

előadás kivonatának benyújtása: június 1.

végső fizetési határidő: június 1.

Szeretettel vár minden érdeklődő doktoranduszt

a konferencia szervezőbizottsága:


Király Andrea, Cserti József, Dávid Gyula, Koltai János


*


  • [Fizinfo] DOFFI felhivas, Cserti József, 04/10/2019

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page