Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Részecskefizikai továbbképzés, CERN, 2018.08.20-24: webcast!

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Részecskefizikai továbbképzés, CERN, 2018.08.20-24: webcast!


Chronological Thread 
  • From: Dezso HORVATH <horvath.dezso AT wigner.mta.hu>
  • To: fizinfo <Fizinfo AT lists.kfki.hu>
  • Cc: Levai Peter <levai.peter AT wigner.mta.hu>, Oláh Éva <olaheva AT hotmail.com>, Szathmári Nóra <szathmari.nora AT wigner.mta.hu>
  • Subject: [Fizinfo] Részecskefizikai továbbképzés, CERN, 2018.08.20-24: webcast!
  • Date: Thu, 16 Aug 2018 18:15:53 +0200 (CEST)
  • Authentication-results: smtp2.kfki.hu (amavisd-new); dkim=pass (1024-bit key) reason="pass (just generated, assumed good)" header.d=wigner.mta.hu

Tisztelt Kollégák!

Immár 13. alkalommal rendezünk magyar nyelvű részecskefizikai továbbképzést fizikatanároknak a CERN-ben. Ezt Sükösd Csaba és Jarosievitz Beáta kezdeményezték 2006-tól, és ők is szervezték 2015-ig az Eötvös Loránd Fizikai Társulat nevében. A szervezést 2016 óta a Wigner Fizikai Kutatóközpont végzi, a debreceni Atomki és a Debreceni Egyetem közreműködésével, a Pallas Athéné Alapítvány anyagi támogatásával.

Az idei tanfolyamot, kísérletképpen, megpróbáljuk valamennyi érdeklődő számára közvetlenül elérhetővé tenni. A korábbiak anyaga és az elhangzott előadások felvétele eddig is megtalálható és letölthető volt a CERN szerverén:

http://teacher-programmes.web.cern.ch/ntp/hungarian-teacher-programme

Az idei program előadásait azonban közvetlenül meg lehet majd hallgatni és tekinteni a

https://indico.cern.ch/e/HUTP18

lapon található Webcast - Watch vagy Videoconference - Join gombokra kattintva. Az előadások bevezető jellegűek, nem igényelnek különösen mély fizikai előképzettséget, és igyekeznek bemutatni a részecskefizika pillanatnyi állását, különös tekintettel a CERN-kísérletekre. Reméljük, sok hazai érdeklődő rá fog kapcsolódni. Különösen számítunk azokra a fizikatanár kollégákra, akik korábban már részt vettek valamelyik kurzusonkon, hiszen a tudomány fejlődik, és az előadók is változnak, érdekes lesz feleleveníteni az akkor szerzett ismereteket, összehasonlítani az új előadásainkat a korábbiakkal. Ha elegendő érdeklődés lesz, akkor a továbbiakban rendszeresítjük a tanfolyam közreadását.

Jó szórakozást kívánunk hozzá.

Üdvözlettel:

Horváth Dezső (a szervezők nevében)

  • [Fizinfo] Részecskefizikai továbbképzés, CERN, 2018.08.20-24: webcast!, Dezso HORVATH, 08/16/2018

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page