Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Gyógyszerkutatás; sport és egészség (2 közvetítésünk)

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Gyógyszerkutatás; sport és egészség (2 közvetítésünk)


Chronological Thread 
  • From: Tepliczky István <level AT tepi.hu>
  • To: FIZINFO <fizinfo AT lists.kfki.hu>
  • Subject: [Fizinfo] Gyógyszerkutatás; sport és egészség (2 közvetítésünk)
  • Date: Thu, 23 Nov 2017 13:28:43 +0100


www.galileowebcast.hu

Mező Gábor: Gyógyszerkutatás a kutató szemszögéből
("ELTE Alkímia ma" előadássorozat)
Élő közvetítésünk november 23-án, csütörtökön 17 órától:

Az előadáson kivételesen nem a kémiai, tudományos kérdések vizsgálata lesz a cél, hanem egy gyógyszerkutatási projekt mindennapjait igyekszünk bemutatni. Mit csinál egy kutató reggeltől estig? Mi a feladata? Mennyire nehéz ez? Képes lehetek rá én is? Hogyan lehet bekerülni? Hogyan indul egy projekt, és meddig tart? Ilyen, és hasonló praktikus kérdésekre igyekszünk választ találni, miközben betekintünk a kulisszák mögé. Beszélünk a pályázati rendszerről, a kutatói intézményekről, az eredmények publikálásáról, más kutatókkal való együttműködésről. A kutatói létnek nemcsak a laborasztalnál (vagy éppen konferenciákon) eltöltött részéről lesz szó, hanem a hétköznapokról is: milyen fizetések, ösztöndíjak érhetők el, mennyit lehet és kell utazni, lehet-e a kutatónak gyermeke vagy kutyája, mit lehet elérni 5-10 év múlva stb. Reméljük az előadás segítséget nyújt a pályaválasztás küszöbén a tudományos területek felé orientálódó hallgatóságnak.

(Az előadó Dr. Mező Gábor Széchenyi István professzori ösztöndíjas tudományos tanácsadó, az MTA-ELTE Peptidkémiai Kutatócsoportjának vezetője.)

Az előadás helyszíne: az ELTE TTK lágymányosi északi tömbjében (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A), az Eötvös teremben (földszint 0.83 terem). A teremhez további bejárati lehetőség: az 1. emelet 1.67-es vagy 1.68-as ajtón.

Az előadássorozat honlapja: http://www.chem.elte.hu/alkimia_2017_18


-----------------


www.galileowebcast.hu

Babity Máté, V. éves orvostanhallgató: Sport és egészség?
(Csopa Science Pub előadássorozat)
Élő közvetítésünk november 23-án, csütörtökön 18 órától:

Sport és egészség? Csak okosan! Mikor sportoljunk és mennyit? A több mindig jobb vagy a minősége a fontosabb? Ha sportolunk tovább élünk? Épp ellenkezőleg? A szűrővizsgálatok fontossága az élsporttól a szeniorokon át az amatőr sportig. A tudomány szerepe a sportolók világában.

Folytatódik népszerű sorozatunk, a szórakozást a tudománnyal összekapcsoló Csopa Science Pub. Az ősz folyamán a Budapesti Orvostanhallgatók Szövetsége (BOE) fiatal szakembereivel beszélgetünk az orvostudomány egy-egy mindannyiunkat érintő területéről.


  • [Fizinfo] Gyógyszerkutatás; sport és egészség (2 közvetítésünk), Tepliczky István, 11/23/2017

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page