Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Felhivas 2017.09.16

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Felhivas 2017.09.16


Chronological Thread 
  • From: Hudoba, György <hudoba.gyorgy AT amk.uni-obuda.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] Felhivas 2017.09.16
  • Date: Mon, 7 Aug 2017 08:52:31 -0400
  • Organization: Alba Regia Egyetemi Kar, Székesfehérvár

Tisztelt FIZINFO Olvasók!

Az előző levelemben csak a csatolt file-ból derült ki az ünnepség dátuma, ezért pontosítva ismét küldöm a felhívást. Tehát a rendezvény dátuma:

2017. szeptember 16. szombat

S ha már itt tartunk, a kupolát pont 40 évvel ezelőtt tették fel a fejünk fölé, a csillagászatai ismeretterjesztés pedig 60 éve kezdődött el Székesfehérváron. Tehát van mit ünnepelnünk.

Ötven évvel ezelőtt készült el székesfehérvárott társadalmi összefogással az a 30 cm tükörátmérőjű Newton-reflektor, amely mindmáig szolgálja a városban a csillagászati ismeretterjesztést. A találkozón szeretettel várjuk mindazokat, akik ott voltak a „hőskorban”, az 1960 – 70-es években, és azokat is, akik az elmúlt öt évtizedben munkájukkal gyarapították az ország csillagászati életét. Az ünnepi rendezvényen áttekintjük a székesfehérvári csillagászati ismeretterjesztés történetét, valamint megemlékezünk a tükör készítőjéről, a csillagászati mozgalom lelkéről, Dr. Kulin Györgyről, a legendás Gyurka bácsiról. Várjuk az országban hasonló tevékenységet végző, vagy végzett kollégák hozzászólásait, de a legfontosabb, hogy személyesen találkozzanak mindazok, akiknek az égbolt szívügye.

A szervező munka megkönnyítése (mint pl. büfé, emléklap készítés, ... ) érdekében kérjük, aki részt kíván venni, töltse ki az alábbi linken található regisztrációs lapot. A rendezvény részletes programja - amit a regisztrált résztvevőknek megküldünk - szeptember elejétől lesz elérhető a csillagda és az MCSE honlapján.Szeretettel várunk minden magyar, legyen az professzionális, vagy műkedvelő amatőrcsillagászt, ismeretterjesztőt, aki beszámolna csillagvizsgálója életéről, tevékenységéről, terveiről.

https://goo.gl/forms/WnVKiG8BMBPCv1XB2

Köszönettel

Hudoba György


Attachment: Plakat_2017_09_16-50ev.pdf
Description: Adobe PDF document



  • [Fizinfo] Felhivas 2017.09.16, Hudoba , György, 08/07/2017

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page