Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Fizikatanároknak és minden érdeklődőnek: MANT Diákpályázat!

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Fizikatanároknak és minden érdeklődőnek: MANT Diákpályázat!


Chronological Thread 
  • From: Vizi Pal Gabor <vizi.pal.gabor AT wigner.mta.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] Fizikatanároknak és minden érdeklődőnek: MANT Diákpályázat!
  • Date: Sat, 14 Jan 2017 00:09:15 +0100
  • Authentication-results: smtp0.kfki.hu (amavisd-new); dkim=pass (1024-bit key) reason="pass (just generated, assumed good)" header.d=wigner.mta.hu

Tisztelt Fizikatanárok és Űrtevékenység iránt érdeklődő Fizinfó lista tagok!
*** DIÁKPÁLYÁZAT ***
Mint a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) Elnökségi tagja én is felkérést kaptam a MANT részéről, hogy mivel Fizinfó lista tag vagyok ismertessem a MANT Diákpályázatát ezen a fórumon is. Örömmel megteszem.

A fizikatanárokat külön megkérjük, hogy diákjaik között népszerűsítsék! Nagyon szépen köszönjük!

Tisztelettel és üdvözlettel
Vizi Pál Gábor
-------------------------------
http://www.mant.hu/diakpalyazat
Diákpályázat - Takarítás a világűrben

A Gravitáció című film is megmutatta, milyen jelentős problémát jelent a Földünk körül keringő űrszemét. Űrszemétnek nevezünk minden olyan, űrbéli, mesterséges eredetű tárgyat, amelyek már nem hasznosíthatók és nem hozhatók működőképes állapotba. Mit tudunk kezdeni ennyi szeméttel? Ideje nekifogni a takarításnak!

Írj! Alkoss! Készíts! Vágj!

Kik? 11-14 éves, 15-18 éves diákok, egyénileg vagy csapatban!
Határidő: Töltsd fel alkotásodat elektronikusan a MANT honlapján 2017. február 15-ig!
Nyeremények: Felejthetetlen élmények a MANT Űrtáborban – egy hetes ingyenes táborozás; VIP látogatás budapesti űrkutatással foglalkozó intézményben, könyvnyeremények
Részvételi feltételek: A pontos részvételi feltételeket a részletes pályázati felhívás tartalmazza.


Nyeremények

A 11–14 éves korcsoportban a három legjobb pályamű szerzője értékes könyvjutalomban részesül. Az első öt legjobb pályamunkát beadó fiatal jutalma egy látogatás budapesti, űrtevékenységgel foglalkozó intézmény(ek)ben.
Az érvényes pályamunkát beadó, a MANT Űrtábor életkori előírásainak megfelelő pályázók elnyerik a 2017-es MANT Űrtáborban való kedvezményes részvétel lehetőségét. (A MANT Űrtáborról információk a http://www.mant.hu/urtabor címen találhatóak.)

A 15–18 éves korcsoportban a legjobb pályaművet benyújtó diák térítésmentesen vehet részt a 2017-es MANT Űrtáborban. A második helyezettnek a részvételi díj 50%-át elengedjük, a harmadik helyezettnek a részvételi díj 33%-át engedjük el.
Az első öt legjobb pályamunkát beadó fiatal jutalma egy látogatás budapesti, űrtevékenységgel foglalkozó intézmény(ek)ben.
Az érvényes pályamunkát beadó, a MANT Űrtábor életkori előírásainak megfelelő pályázók elnyerik a 2017-es MANT Űrtáborban való kedvezményes részvétel lehetőségét. (A MANT Űrtáborról információk a http://www.mant.hu/urtabor címen találhatóak.)

A látássérült pályázók közül a legjobb pályaművet benyújtó három fiatal egy exkluzív látogatáson vehet részt egy budapesti, űrtevékenységgel foglalkozó intézményben. Ezt a lehetőséget a MANT az "Informatika a Látássérültekért" Alapítvánnyal közösen hirdeti meg.
Az érvényes pályamunkát beadó összes látássérült pályázó elnyeri a MANT ifjúsági tagságát, az esedékes tagdíj összegét a 2017. évre elengedjük.

A díjakat mind egyéni, mind csapat kategóriában átadjuk.

A fentiek csupán a tájékoztatást szolgálják, a pontos részleteket a pályázati felhívás tartalmazza:
http://www.mant.hu/dokumentumok/MANT_diakpalyazat_felhivas_20161021.pdf
http://www.mant.hu/diakpalyazat
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  • [Fizinfo] Fizikatanároknak és minden érdeklődőnek: MANT Diákpályázat!, Vizi Pal Gabor, 01/14/2017

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page