Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Szociális hálózatok, virális videók, meg minden - ELTE Atomcsill

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Szociális hálózatok, virális videók, meg minden - ELTE Atomcsill


Chronological Thread 
  • From: Tepliczky István <level AT tepi.hu>
  • To: FIZINFO <fizinfo AT lists.kfki.hu>
  • Subject: [Fizinfo] Szociális hálózatok, virális videók, meg minden - ELTE Atomcsill
  • Date: Thu, 22 Sep 2016 04:22:36 +0200


www.galileowebcast.hu

Következő élő közvetítésünk szeptember 22-én, csütörtökön 17 órától:

Vattay Gábor (ELTE TTK, Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék):
Szociális hálózatok, virális videók, meg minden
(ELTE "Atomoktól a csillagokig" előadássorozat)

Az emberi kapcsolatok hálózatát és a társadalom viselkedését régen nehéz volt vizsgálni. A szociológusok többnyire kérdőíves felmérésekből tájékozódtak a társadalom állapotáról. Ma az emberek milliárdjai élnek társas életet a szociális hálózatok virtuális világában, és hagynak digitális lábnyomokat maguk után. A szociális hálózatok közül a Twitter alkalmas a leginkább a tudományos vizsgálódásra, mert az üzenetekhez és az emberek közti kapcsolatokhoz bárki szabadon hozzáférhet, és azokat elemezheti. A szociológia elindulhat ugyanazon az úton, mint a fizika, ahol a különböző feltevéseket és hipotéziseket az adatok segítségével kísérletileg erősíthetjük vagy cáfolhatjuk meg.

Az előadásban szó lesz arról, hogyan néz ki a barátok hálózata a Földön, és ezt hogyan befolyásolják a nyelvi és országhatárok, hogyan fertőzik meg az emberek egymást vicces videókkal, és mennyire hasonlít ez a folyamat az igazi vírusok terjedéséhez. Vagy arról is, hogyan befolyásolja a káromkodások számát a hívők száma az Egyesült Államok különböző területein, és hogyan becsülhetjük meg a rendszeresen munkába járók arányát a twitter üzenetek számának napi menetéből. Végül megbeszéljük, hogyan alakítják át a politikai rendszereket a szociális hálózatok, és miért szünnek meg a társadalmakat vezető kiváló elitek.

Az előadás helyszíne: az ELTE TTK lágymányosi északi tömbjében (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A), az Eötvös teremben (földszint 0.83 terem). A teremhez további bejárati lehetőség: az 1. emelet 1.67-es vagy 1.68-as ajtón.

Az előadássorozat honlapja: http://atomcsill.elte.hu/


  • [Fizinfo] Szociális hálózatok, virális videók, meg minden - ELTE Atomcsill, Tepliczky István, 09/22/2016

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page