Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Kémiaoktatásért Díj felhívás

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Kémiaoktatásért Díj felhívás


Chronological Thread 
  • From: Riedel Miklós <riedel AT ludens.elte.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] Kémiaoktatásért Díj felhívás
  • Date: Wed, 24 Aug 2016 17:23:00 +0200

Tisztelt Listatagok!
Emlékezettőül ismét elküldöm a Kémiaoktatásért Díj felhívását.
Üdvözlettel
Riedel Miklós, ELTE

A Richter Gedeon Nyrt. *általános, közép- és szakközépiskolai tanárok* részére 1999-ben díjat alapított, hogy támogassa és erősítse a kémia színvonalas iskolai oktatását. Kuratórium ítéli oda a rangos elismerést, a személyenként 400 ezer forintos díjat.
A Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma a díjazottakat azok közül a jelöltek közül választja ki, akik több éve elismerten a legtöbbet teszik a kémia iránti érdeklődés felkeltésére, a kémia megszerettetésére, továbbá akiknek tanítványai az utóbbi években sikeresen szerepeltek a hazai és a nemzetközi kémiai jellegű tanulmányi versenyeken. A Kémiaoktatásért díjat eddig összesen 72 tanár nyerte el (www.richter.hu – Felelősségvállalás/Alapítványok/Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért).
Az alapítvány a pályázatot a 2016. évre is kiírja.
Kérjük, tegyenek írásos javaslatot a díjazandó tanárok személyére. A rövid, legfeljebb egyoldalas ajánlás tényszerű adatokat tartalmazzon a javasolt személy munkásságára vonatkozóan. A díj elsősorban a magyarországi kémiatanárok elismerést célozza, de a határon túli iskolákban, magyar nyelven tanító kémiatanárok is javasolhatók (ebben az esetben egy magyarországi és egy helyi ajánlás szükséges). *Jelölést az iskolaigazgatókon, tanári munkaközösségeken, kollégákon kívül egykori és jelenlegi diákok is adhatnak. *A javaslatot tevő személy aláírását, elérhetőségét és intézményi hovatartozását is tartalmazó írásos ajánlásokat legkésőbb *2016. szeptember 16-ig *kell eljuttatni a *kemiaoktat AT richter.hu* e-mail címre pdf formátumban vagy az alapítvány postacímére (Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért, 1475 Budapest, Pf. 27.).
A díjak ünnepélyes átadására 2016 őszén kerül sor.
Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért





Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page