Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] időpont javítva... FELHÍVÁS

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] időpont javítva... FELHÍVÁS


Chronological Thread 
  • From: Härtlein Károly <hartlein AT eik.bme.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu, tanforum AT lists.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] időpont javítva... FELHÍVÁS
  • Date: Fri, 11 Mar 2016 10:43:32 +0100

Kedves Kollégák!

Elnézést kérek a dátum elírásáért!

Örömmel jelenthetem, hogy már érkezett a felhívásra jelentkező...

HK





Miért kell foglakozunk tiltott találmányokkal? Egyáltalán, vannak-e tiltott, elhallgatott találmányok? A Budapesti Szkeptikus Konferenciát 2004-ben rendeztük meg először, mindenki számára nyitva voltak kapuink. Azok számára, akik nem tudtak eljönni, az interneten élőben közvetítettük eseményeinket, amelyeket archiváltunk és azóta is mindenki számára ingyenesen letölthetővé tettünk.

A Tiltott Találmányok Tárlatát első alkalommal 2009-ben hirdettük meg. Az általa nyújtott nyilvánossággal, mint eszközzel elejét vehetjük a pusmogásnak, eloszlathatjuk azokat a híreszteléseket, miszerint nálunk a fizikában a tudomány fehérgalléros bűnözői asszisztálnak az energia szektor gazdasági érdekeinek.

Az ide vonatkozó összeesküvés elmélet szerint a lényeges találmányokat a tehetségtelen és irigy tudomány felvásárolja, ellopja, majd letagadja, és közben úgy tesz, mintha természettörvények tiltanák az antigravitációs eszközök építését, az örökmozgókat, a hideg és a langyos fúziót, a vízautókat valamint, a szabad energia kinyerésére alkalmas készülékek előállítását az emberiség számára. Mindig akadtak azonban olyanok, akik nem törődtek a veszélyekkel, és megvalósították a tiltott találmányokat. Ők azonban (a gravitáción kívüliek, az E. G.-k, akiket nem köt semmi a földhöz) vagy fiatalon elhunytak, vagy vízautójukkal nem tértek vissza a sivatagi próbaútról, netán a kompenzálatlan antigravitációs hatás következtében elhagyták a földi légkört”.

Mivel anyagi eszközei nincsenek, méltó helyszínnel, szervezéssel, elemző munkával sietünk a feltalálók segítségére. Vállaljuk, hogy a Konferencia napján lehetőséget biztosítunk a sikerrel kecsegtető tudományos prototípusok kipróbálásához.

Természetesen csak működő eszközöket fogadhatunk be – elméletek ismertetésére, azoknak a megvitatására nem vállalkozunk. A működőképességről lesz időnk meggyőződni, minthogy a benevezési határidő 2016. március 15. Az azt követő időszak elegendő arra, hogy az opponensek is felkészüljenek. És arról is meggyőződhetünk, hogy a bemutatandó eszközök, találmányok biztosan nem tesznek kárt a helyszínben (nem robbannak fel, nem okoznak tömeges mérgezést stb.).

A Konferenciánk helyszínéhez és időtartamához kell illeszkednie a bemutatónak. A Konferenciánkon előre egyeztetett eszközbemutató lehetőségét kínáljuk, amelynél kérjük jelezni:
  • a helyigényt,
  • az energia igényt (elektromos áram, vezetékes gáz, stb.),
  • a baleset és tűzvédelmi kockázatot.
A bemutatásról videofelvétel is készül majd, aminek a költségeit nem számítjuk fel, ám ezzel anyagi lehetőségeink ki is merültek.

Füstöss László
Orosz László
Härtlein Károly
szervezők


  • [Fizinfo] FELHÍVÁS, Härtlein Károly, 03/10/2016
    • [Fizinfo] időpont javítva... FELHÍVÁS, Härtlein Károly, 03/11/2016

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page