Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] MEGHÍVÓ: Budapesti Szkeptikus Konferencia 2016

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] MEGHÍVÓ: Budapesti Szkeptikus Konferencia 2016


Chronological Thread 
  • From: Härtlein Károly <hartlein AT eik.bme.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu, tanforum AT lists.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] MEGHÍVÓ: Budapesti Szkeptikus Konferencia 2016
  • Date: Thu, 10 Mar 2016 13:46:47 +0100



Budapesti Szkeptikus Konferencia
a Műegyetem Fizikai Intézetének rendezvénye
2015. április 2. 1000 – 1500
BME Fizikai Intézet F29-es tanterem

A szkeptikus konferenciáknak az idei a tízen túli sorozat része. Látogatóink biztosak lehetnek benne, hogy találkozni fognak a legkártékonyabb változattal, az ál-orvoslással, ami összefonódva napjaink ál-egészségügyével hatékonyan képes működni. Mennyire vonzóvá tudja tenni az azonnali írisz-diagnosztikát vagy biorezonanciás felmérést a CT vagy MR több hónapos várakozási ideje!

Másik kihagyhatatlan terület az összeesküvés elméleteké. Számos tanulsággal szolgálnak a holdraszállással kapcsolatos hiedelmek vagy a chemtrails kondenzcsíkjainak csalhatatlan bizonyítékai. Csaknem mindenkivel meg lehet vitatni, hogy milyen témák köré épülnek sikeres összeesküvés elméletek és kik fogékonyak ezekre. A kivételt azok alkotják, akik biztosan tudják, hogy a holdon nem járt ember, illetve a népet repülőkről mérgezik és ebben a tudásukban rendíthetetlenek.

Az összetett jelenségek mellett az alapfogalmak is figyelmet érdemelnek. Ilyen az energia, ahol a szó közös, de vajon a fizikusok, a környezetvédők, az auralátók, a televíziós távgyógyítók és az alanyi költők ugyanarról beszélnek, amikor energiát mondanak? Nem szabad az energia fogalmat sötétben hagyni miközben a világegyetemet többségében sötét energia alkotja!

A tudomány az áltudomány szolgáló leányaként felfedezéseket tesz, mint a lézer, a holográfia és legújabban a nanotechnológiák. Az áltudomány azután a szerény alapokból kiindulva nem kevés fantáziával mindezeket a felismerhetetlenségig összekeveri és kiárusítja. Itt van ez az ártatlan nano szócska a maga milliárdod jelentésével. (Igaz, a milliomod jelentésű mikro-ból is jól profitált az áltudomány, egyebek közt a mikrohullámú sütő körüli cirkuszokkal.) A tudomány segítőkészen továbbment és nanofestéket is előállított, de az már ne jutott eszébe, hogy ezzel épületek hőszigetelését oldja meg. Eszébe jutott viszont másnak, olyannak, akinek a falszárítással kapcsolatban is vannak érdemei.

Minderről szó lesz az idei konferencián. (cián, cián – de azért örökké él az áltudomány.)


Konferenciánk ingyenes, és nyilvános, (kép és hangfelvétel megengedett).
Szórólapok terjesztése tilos!
Tantermünkben 376 ülőhely van, helyfoglalást nem vállalunk.

Kérjük a konferencia résztvevőit és látogatóit, hogy a konferencián  a jogszabályok betartása mellett a rendezvény helyszínéül szolgáló Műegyetem hagyományait, rendjét és a tudományos eszmecsere normáit tiszteletben tartva vegyenek részt. Az előadásokat követően az esetleges kérdéseik feltételére, észrevételeik, ellenvéleményük rövid kifejtésére lehetőséget biztosítunk. A konferencia szervezői fenntartják a jogot, hogy rendezvényt vagy a konferencia valamelyik előadását az együttműködés és a kulturált véleménynyilvánítás szabályai ellenében megzavaró vagy mások biztonságát veszélyeztető személyeket a rendezvény helyszínéről eltávolíttassák.

Füstöss László
Orosz László
Härtlein Károly
szervezők






Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page