Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Csodák Palotája - Szilárd Leó

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Csodák Palotája - Szilárd Leó


Chronological Thread 
  • From: sukosd <sukosd AT reak.bme.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Cc: Ujfalussy Balázs <ujfalussy.balazs AT wigner.mta.hu>
  • Subject: [Fizinfo] Csodák Palotája - Szilárd Leó
  • Date: Tue, 15 Dec 2015 09:26:45 +0100

Tisztelt Lista, Kedves Kollégák!

A Csodák Palotája (Campona Budapest) megkereste az Eötvös Loránd Fizikai Társulatot azzal a kéréssel, hogy működjünk együtt egy Szilárd Leó életéről és munkásságáról létrehozandó kiállítás létrehozásában.

Azt írják:
"/Időszakos jelleggel néhány magyar tudóst mutatnánk be, élettörténetét, találmányait, fényképét, esetleg valamilyen jegyzetét személyes tárgyát... Az első tudós Szilárd Leó lenne. Róla próbálunk most anyagot gyűjteni, ezért is kerestem fel önöket. Mi videó felvételekre, fényképekre, esetleg animációkra gondoltunk, mellyel be tudjuk mutatni, hogy ki is volt ő és mit talált fel. Természetesen ha esetleg van valamilyen demonstratív eszközük vagy valamilyen relikviájuk a tudóssal kapcsolatban azt is szívesen vennénk./ "

Kérjük ezért a Lista olvasóit, hogy aki valamivel hozzá tudna járulni az időszakos kiállítás sikeréhez, vagy aki ismer olyan személyt, aki ebben segíteni tudna, jelentkezzen e-mailben Újfalussy Balázs főtitkár úrnál (ujfalussy.balazs AT wigner.mta.hu).

Természetesen a Csodák Palotája figyelmét már felhívtuk az Interneten található anyagokra (legrészletesebb a Gene Dannen weblapján összegyűjtött anyag), így ezekre nem érdemes ismételten hivatkozni.

Együttműködésüket előre is nagyon köszönjük.

Üdvözlettel,
Sükösd Csaba.



Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page