Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Magyar részvétel az HST porgramon a CERN-ben

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Magyar részvétel az HST porgramon a CERN-ben


Chronological Thread 
  • From: sukosd <sukosd AT reak.bme.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] Magyar részvétel az HST porgramon a CERN-ben
  • Date: Sun, 01 Mar 2015 19:26:25 +0100

Kedves Kollégák!

Most kaptuk a hírt a CERN-ből, hogy ebben az évben *egyetlen magyar fizikatanár sem *jelentkezett a CERN High School Teachers' programjára (HST). Pedig a felhívás itt, a Fizinfon is megjelent, és az eddigi cerni továbbképzések valamennyi résztvevője (kb. 350 fizikatanár) külön e-mail üzenetben is kapott tájékoztatást a lehetőségről. A Fizinfo-n lásd: https://mailman.kfki.hu/sympa/arc/fizinfo/2015-02/msg00022.html

A HST program 3 hetes, angol nyelvű program minden év nyarán, amelyen való részvételt *TELJES EGÉSZÉBEN* a CERN fizeti (útiköltséget is beleértve). A programon való részvétel anyagi megterhelést tehát nem jelent, egyedül az angol nyelv ismeretét feltételezi. A különböző országokból túljelentkezések vannak, és szigorú szelekciós eljárással választják ki az országonként maximum 1-2 résztvevőt.

A program cerni szervezője azt írta még tájékoztatásképpen, hogy egy másik program kapcsán (angliai fizikatanárok cerni továbbképzése) véletlenül összefutott egy olyan magyar fizikatanárral, aki jelenleg Angliában tanít, és őt sikerült rábeszélnie arra, hogy (már a határidőn túl) pályázzon és vegyen részt az HST programon. Így 2015 nyarán ő fogja képviselni Magyarországot.

Üdvözlettel,
Sükösd Csaba.


  • [Fizinfo] Magyar részvétel az HST porgramon a CERN-ben, sukosd, 03/01/2015

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page