Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] CERS5 meghívó

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] CERS5 meghívó


Chronological Thread 
  • From: Racz Istvan <racz.istvan AT wigner.mta.hu>
  • To: "fizinfo AT lists.kfki.hu" <fizinfo AT lists.kfki.hu>
  • Subject: [Fizinfo] CERS5 meghívó
  • Date: Mon, 19 Jan 2015 13:58:02 +0100

*MEGHÍVÓ*

Tisztelt Kollégák!

Azötödik /*Central European Relativity Seminars*//*(CERS5)*/találkozó 2015. február 26-a és 28-a között, az MTA Székházában kerül megrendezésre.

A kialakult gyakorlatnak megfelelően a CERS-rendezvényekkét és félnaposak. (Az első és a negyedik Bécsben a Schrödinger Intézetben, a második a krakkói Jagelló Egyetemen, míg a harmadik Golmben az Einstein Intézetben volt.) A találkozó az általános relativitáselmélet területén aktívan dolgozó, főként közép-európai, köztük magyar PhD hallgatók, fiatal és kevésbé fiatal posztdoktorok vonultatják fel új eredményeiket. A találkozó fő célja a fiatalok szakmai beágyazottságának erősítése, melyet a jelen lévő tapasztaltabb kollégák hozzászólásaikkal, javaslataikkal támogatnak.

Az idei találkozó 2015. február 26-án kora délutáni kezdéssel indul, majd február 28-án egy hosszú délelőtti szekcióval fejeződik be.A találkozó fő részét az előzetesenbeküldött absztraktok alapján kiválasztott huszonhat15-20 perces, fiatalok által tartott előadás alkotja.

A pénteki, teljes nap szakmai zárásaként két kiemelt nyilvános tudományos előadásra is sor kerül majd. Elsőként /_Robert Wald_/17 órától /*Black Holes and Thermodynamics*/címen tart előadást. Emellett rendezvényünk lehetőséget biztosít arra is, hogy a második előadást a tíz éve elhunyt kiváló kollégánk, *Perjés Zoltán*emlékének szenteljünk. Ennek keretében /_George _//_Sparling_/18 órától Perjés Zoltán tudományos munkásságáról egy közeli jó barát és pályatárs visszatekintésével tart emlékelőadást.

A CERS5 nemzetközi rendezvénynyitott minden hazai érdeklődő számára. Atalálkozótudományosprogramja – kiváltképp a világhírű kutatók által tartott két kiemelt előadás – betekintéstenged(nemcsak a szűk szakmai közösség tagjai számára) a szakterület legfontosabb nyitott problémaiba.

A CERS találkozók sajátossága, hogynincs regisztrációs díj. Ennek ellenéreminden, a teljes programon részt venni szándékozó kollégát arra kérek, hogy regisztráljon – igény esetén küldje be előadásjavaslatának címét és absztraktját – a http://wigner.mta.hu/cers5/ oldalon keresztül.


Tisztelettel,

Rácz István

(a szervezők nevében)



  • [Fizinfo] CERS5 meghívó, Racz Istvan, 01/19/2015

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page