Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - Re: [Fizinfo] Gyorgyi Geza emlektabla

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

Re: [Fizinfo] Gyorgyi Geza emlektabla


Chronological Thread 
  • From: Kádár György <kadargy AT mfa.kfki.hu>
  • To: FIZINFO <fizinfo AT lists.kfki.hu>
  • Subject: Re: [Fizinfo] Gyorgyi Geza emlektabla
  • Date: Mon, 14 Apr 2014 15:45:35 +0200

Bocsánat, hogy a tegnapi felhívásben elfelejtettem megemlíteni azt a viszonylag természetes igényt, hogy a befizetés/átutalás megjegyzés rovata "Györgyi Géza emlékére (vagy emléktáblája)" szöveggel jelölje a támogatás célját.
Üdv: KadarGy

2014.04.13. 9:02 keltezéssel, Kádár György írta:
Tisztelt Kollégák!

Az ELFT Elnöksége nevében elsősorban azokat a kollégákat szeretném megszólítani, akik ismerték, hallgatták és tisztelték Dr. Györgyi Gézát, az ELTE címzetes egyetemi tanárát, a csoportelmélet oktatóját, a KFKI tudományos főmunkatársát, az elméleti fizika kutatóját, az "Elméleti magfizika" című "kis kék" fizikakönyv (Műszaki Könyvkiadó, 1961) szerzőjét.
Györgyi Géza utolsó lakóhelyének, a Budapest, 1026 Szilágyi Erzsébet fasor 79. szám alatti háznak a falára a család emléktáblát kíván elhelyezni a Wigner Fizikai Kutatóközpont, és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat részvételével. Az engedélyezési eljárás lényegében lezajlott, a ház lakói támogatják, a II. kerületi Önkormányzat szóbeli tájékoztatás szerint rövidesen beleegyező választ ad a család levelére.
Az ELFT Elnöksége úgy határozott, hogy Györgyi Géza tisztelőinek javasolja az emléktábla állításának anyagi támogatását a Társulat 10200830-32310274-00000000 számú K&H banknál vezetett bankszámlájára való hozzájárulás befizetésével.

Szíves üdvözlettel, az ELFT Elnöksége nevében
Dr. Kádár György főtitkár helyettes
Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page