Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Új vitafórumok az ELFT Fórumon

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Új vitafórumok az ELFT Fórumon


Chronological Thread 
  • From: "Nagy, Denes Lajos" <nagy.denes AT wigner.mta.hu>
  • To: Fizinfo <fizinfo AT lists.kfki.hu>
  • Subject: [Fizinfo] Új vitafórumok az ELFT Fórumon
  • Date: Fri, 18 Jan 2013 02:31:23 +0100 (CET)
  • List-archive: <http://mailman.kfki.hu/pipermail/fizinfo>
  • List-id: ELFT HÍRADÓ <fizinfo.lists.kfki.hu>

Kedves Kollégák,

mint arról már korábban hírt adtunk, kísérleti üzemmódban megindult az ELFT Fórum, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat vitafórumamainak webhelye:

http://forum.elft.hu/

A webhely első vitafóruma az ELFT Stratégia volt, amelynek célja, hogy a társulat középtávú stratégiájáról szóló strukturált vitáknak adjon webes támogatást. A webhely most két új vitafórummal, a

Kutatói Vitafórummal és a Tanári Vitafórummal

bővült. Ez a két vitafórum nem strukturált; azokon - új hozzászólás formájában - az ELFT Fórum bármelyik regisztrált felhasználója bármikor felvethet új témákat, illetve korábbi felvetésekre maga is bármikor válaszolhat. Kérjük a Fizinfó olvasóit, hogy használják az ELFT Fórum szolgáltatásait: az ELFT Stratégia vitafórum segítségéval vegyenek részt a társulati stratégia kialakításában és folytassanak szakmai közéleti eszmecseréket a két új vitafórumon is.

Az ELFT Elnökség arra bátorítja az ELFT tagjait, szimpatizánsait és a fizikus, illetve fizikatanári közélet valamennyi résztvevőjét, hogy vitákra lehetőleg ne az elsősorban információterjeszési célokat szolgáló Fizinfót, hanem az ELFT Fórum vitafórumait használják. Ezzel egyrészt kollégáink postaládáját megkíméljük az őket esetleg kevéssé érdeklő eszmecseréktől, másrészt a vitát szigorúan a regisztrált felhasználók körében tartjuk, amivel elkerülhetjük, hogy ahhoz kívülállók ellenőrizhetetlen módon férjenek hozzá - erre a nyilvános archívummal rendelkező Fizinfó esetében nincs mód.

A vitafórumokat az ELFT Fórum előzetesen regisztrált felhasználói vehetik igénybe. A regisztráció, vagyis a felhasználói fiók létrehozása nem automatikus; az új fiók létrehozását a bejelentkezés előtt az ELFT Fórum nyitólapján bal oldalt, felül található bejelentkezési mezőben lehet kezdeményezni. Az ott megadott adatok alapján az ELFT titkársága egy munkanapon belül megvizsgálja, hogy a jelentkező valós, jóhiszemű személy-e (kétes esetben a megadott e-mail címen vagy telefonszámon felveszi a jelentkezővel a kapcsolatot), majd ennek alapján létrehozza a fiókot, amelybe a továbbiakban a jelentkező által megadott felhasználónévvel és jelszóval lehet belépni. Kérjük, hogy felhasználónévként mindenki saját valódi nevét adja meg, mert a hozzászólásokban az fog látszani. Saját beállításait, így jelszavát és értesítési e-mail címét is minden felhasználó bármikor módosíthatja a lap jobb felső sarkában saját felhasználónevére, majd a "Szerkesztés" fülre kattintva. Nyomatékosan javasoljuk az ELFT Fórum felhasználóinak, hogy jelszavukat ne adják át senkinek, és azt rendszeresen változtassák meg! Azt a felhasználót, aki a hálózati vitafórumok általánosan elfogadott normái vagy az ELFT és általában a tudományos, illetve oktatási szakmai közösségek alapértékei ellen vét, az ELFT Elnöksége adott időre vagy véglegesen kizárhatja az ELFT Fórum használatából.

Reméljük, hogy az ELFT Fórum idővel ugyanolyan nélkülözhetetlen elemévé válik a fizikus és fizikatanári közéletnek, mint amilyenné a Fizinfó vélt.

Üdvözlettel,

Nagy Dénes Lajos

  • [Fizinfo] Új vitafórumok az ELFT Fórumon, Nagy, Denes Lajos, 01/18/2013

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page