Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Magyarok a Marson, 2012 - élőben is neten!

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Magyarok a Marson, 2012 - élőben is neten!


Chronological Thread 
  • From: Tepliczky István <level AT tepi.hu>
  • To: Fizinfo <fizinfo AT lists.kfki.hu>, Sipos Attila <siposattila AT magyarokamarson.hu>, Vizi Pál <vizip AT rmki.kfki.hu>
  • Subject: [Fizinfo] Magyarok a Marson, 2012 - élőben is neten!
  • Date: Thu, 10 May 2012 15:58:29 +0200
  • List-archive: <http://mailman.kfki.hu/pipermail/fizinfo>
  • List-id: ELFT HÍRADÓ <fizinfo.lists.kfki.hu>


Május 12-én, szombaton reggeltől (sőt péntek estétől):

www.galileowebcast.hu


Magyarok a Marson - 2012

Szombaton reggel kezdődik - ezúttal Szegeden - a Hetedik Maygar Alkalmozott Mérnöki Tudományok versenye, azaz ismertebb nevével "Magyarok a Marson". Akik figyelemmel kísérték az elmúlt évek versenyeit tudják, hogy a küldetés mindig egy kitalált történetre, mesére épült. Most szakítva a hagyománnyal itt a legelején el kell árulnom a rideg valóságot, idegen technológia jelenlétét észlelték a Marson. Az IMF (International Mars Foundation) idén is kihez máshoz, mint hozzánk magyar marslakókhoz fordult segítségért. Amit tudni lehet erről az intergalaktikus gépezetről megosztották velünk, de kérek mindenkit kezelje bizalmasan ezeket az adatokat.

Az intergalaktikus peterakó: A műholdfelvételek alapján kisméretű, kistömegű lépegető szinte pókszerű izé. A mozgását tanulmányozva bizonyos jól körülhatárolható területeken kisméretű petéket helyez el. Az IMF szerint ezekkel reprodukálja magát és a nagy invázió jövő év májusában valószínűsíthető. Pókszerű felépítéséből arra következtetnek, hogy minden keréken vagy ahhoz hasonló bármilyen forgó mozgással haladó robotot ellenségnek tekint és ennek beláthatatlan következményei lennének. Olyan robotot kérnek tőlünk mely képes megtéveszteni és elfoglalni az idegen számára fontos területeket idén is megmentve ezzel a világot.

Minden további információ megtalálható a küldetés honlapján:
www.magyarokamarson.hu

Élő közvetítésünk valójában már péntek este elkezdődik, bemutatva az előkészületeket is - de addig is ízelítőt láthatnak a korábbi évek versenyeiből:

www.galileowebcast.hu



  • [Fizinfo] Magyarok a Marson, 2012 - élőben is neten!, Tepliczky István, 05/10/2012

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page