Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Kepler döntő szombaton

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Kepler döntő szombaton


Chronological Thread 
  • From: Nyerges Gyula <jsa AT mcse.hu>
  • To: fizinfo <fizinfo AT lists.kfki.hu>
  • Subject: [Fizinfo] Kepler döntő szombaton
  • Date: Thu, 07 May 2009 23:43:29 +0200
  • List-archive: <http://mailman.kfki.hu/pipermail/fizinfo>
  • List-id: ELFT HÍRADÓ <fizinfo.lists.kfki.hu>

A Kepler Országos Csillagászati Diákvetélkedő döntője május 9-én


2009-ben lesz 400 éve, hogy Galilei először használt távcsövet csillagászati megfigyelésekhez. Ugyancsak 1609-ben jelent meg Johannes Kepler Astronomia Nova című munkája, ebben közölte első két törvényét a bolygók mozgásáról. Erre az évfordulóra emlékeztet ez az általános iskolások számára kiírt országos diákverseny. Célja a tanulók csillagászati-űrkutatási ismereteinek gyarapítása, problémamegoldási készségük fejlesztése.

A versenyben több mint 60 csapat vett részt szerte az országból és határainkon túlról. A döntőben játékos keretek között bizonyíthatják felkészültségüket, és szállhatnak versenybe az Magyar Csillagászati Egyesület, a Makszutov.hu és a Komárom-Esztergom Megyei TIT Egyesület által felajánlott díjakért. Ugyanekkor kerül sor a "400 éves a távcső" címmel meghirdetett rajzpályázatunk eredményhirdetésére is. A döntőre a Tatai Városháza dísztermében kerül sor május 9-én (szombaton) 10 órai kezdettel.

A verseny támogatója a TIT Komárom-Esztergom Megyei Egyesület, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Csillagvizsgáló Intézete, a Magyar Csillagászati Egyesület és Tata Város Önkormányzata.

A nap eseményeit a Polaris TV segítségével az otthon maradó szülők, osztálytársak, barátok is figyelemmel kísérhetik az interneten az alábbi oldalon:

http://www.polaristv.hu



- A vetélkedő honlapja: http://www.bajaobs.hu/kepler




  • [Fizinfo] Kepler döntő szombaton, Nyerges Gyula, 05/07/2009

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page