Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Dubna-napok az MTA-n és az NKTH-ban: dec. 3-5.

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Dubna-napok az MTA-n és az NKTH-ban: dec. 3-5.


Chronological Thread 
  • From: Nagy Denes Lajos <nagy AT rmki.kfki.hu>
  • To: Fizinfo <fizinfo AT lists.kfki.hu>
  • Subject: [Fizinfo] Dubna-napok az MTA-n és az NKTH-ban: dec. 3-5.
  • Date: Tue, 18 Nov 2008 00:14:07 +0100 (CET)
  • List-archive: <http://mailman.kfki.hu/pipermail/fizinfo>
  • List-id: ELFT HÍRADÓ <fizinfo.lists.kfki.hu>

Tisztelt Kollégák!

2008. december 3. és 5. között a Magyar Tudományos Akadémia, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal és a dubnai Egyesített Atommagkutató Intézet háromnapos konferenciát rendez Budapesten Dubna-napok (JINR DAYS) néven. A konferencia védnökei Pálinkás József, az MTA elnöke, Kroó Norbert az MTA alelnöke, Németh Tamás, az MTA főtitkára és Csopaki Gyula, az NKTH elnöke; vendégei között tisztelhetjük A. Sziszakjant, a dubnai EAI igazgatóját, számos EAI laboratóriumi igazgatót és nagyobb egységek vezetőit, valamint az EAI körül kialakulóban lévő ipari park, ú.n. "különleges gazdasági övezet" vezetőit, illetve képviselőit.

Az angol nyelvű rendezvény programja a véglegeshez közelít és megtalálható a

http://hungary.jinr.ru/

lapon. A program dec. 3-án, szerdán, 14.00 órakor kezdődik a Magyar Tudományos Akadémia Elnöki Tanácstermében, az MTA elnökének megnyitójával. Szerda délután és csütörtökön az MTA-EAI tudományos együttműködéssel kapcsolatos előadások lesznek az Akadémián. December 5-én, pénteken a technológiai fejlesztési együttműködés lehetőségeiről lesz szó, délelőtt és kora délután előadások, majd kerekasztal-beszélgetés formájában, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal előadótermében; ez utóbbit egyben az egész rendezvény összefoglalójának és az EAI-vel fennálló kapcsolataink jövőjéről való közös gondolkodás kedetének is szánjuk. A konferencia ideje alatt az MTA előcsarnokában fényképkiállítás lesz a dubnai magyar együttműködésekről.

A rendezvényre ez úton tisztelettel meghívjuk Önt, valamint az együttműködés iránt érdeklődő munkatársait és ismerőseit. A konferencián való részvétel ingyenes. Előzetes regisztrációra lehetőséget nyújtunk a

http://hungary.jinr.ru/

lapon; az nem kötelező, és főleg a várható létszám tisztázására szolgál. Az előadások nyilvánosak, azokon előzetes bejelentés nélkül is bárki részt vehet.

A http://hungary.jinr.ru/ lapon ugyancsak megtalálható a konferencia plakátja, valamint a dubnai EAI kiadványa, amely összefoglalja az Egyesített Atommagkutató Intézet céljait, történetét és főbb eredményeit, különös tekintettel a magyarországi intézményekkel való együttműködésre. A kiadványt a rendezvény résztvevőinek a helyszínen adjuk át. Tekintettel a korlátozott példányszámra, a kiadványt elsősorban az előzetesen regisztráltaknak, a regisztrálás időrendje szerint biztosítjuk.


Tisztelettel és köszönettel:

Nagy Dénes Lajos
a Szervezőbizotttság magyar alelnöke

és Horváth Dezső
a Dubna Bizottság elnöke

  • [Fizinfo] Dubna-napok az MTA-n és az NKTH-ban: dec. 3-5., Nagy Denes Lajos, 11/18/2008

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page