Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Pályázati felhívás

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Pályázati felhívás


Chronological Thread 
  • From: Härtlein Károly <hartlein AT eik.bme.hu>
  • To: fizinfo AT lists.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] Pályázati felhívás
  • Date: Fri, 24 Oct 2008 11:15:34 +0200
  • List-archive: <http://mailman.kfki.hu/pipermail/fizinfo>
  • List-id: ELFT HÍRADÓ <fizinfo.lists.kfki.hu>

Az eredeti kiírás :


http://www.ufomagazin-net.hu/

FELHÍVÁS!

Bemutathatóan működő, örökmozgó
szerkezet készítésére írunk ki pályázatot.

A pályázat összege 3 500 000 forint.

A pályázaton azok a környezetbarát, szabadenergiával működő szerkezetek vehetnek részt, amelyeket a bírálóbizottság előtt 2008. december 31-ig a feltaláló(k), készítő(k) működés közben bemutatnak. A pályázattal, azok műszaki tartalmával, lehetőségeivel kapcsolatban felvilágosítást a kiírók nyújtanak. A bírálóbizottság a pályázati összeget a berendezések között megoszthatja.
A sikeres pályázat feltételei:
1. Lehetőleg önjáró, visszacsatolt legyen a szerkezet, azaz indítás után folyamatosan működjön. Ha mechanikus gépről van szó, akkor legalább egyórás folyamatos működést szeretnénk látni, utána leállítható a szerkezet.
2. Ha nem önjáró, akkor könnyen és megbízhatóan mérhető legyen a többletenergia, s annak minimális értéke legalább 1 W legyen.
3. A gép legyen hordozható, vagy ha nem, akkor mindenképpen megtekinthető, megvizsgálható, reprodukálható. Ez utóbbi fontos kritérium, hiszen a társadalom számára ekkor hasznos.
4. A bemutatás előtt adja be a feltaláló a szabadalmi kérvényt, de egyáltalán nem szükséges, hogy megadott szabadalom legyen. Ez a feltaláló érdekeit védi, s a későbbi esetleges vitákat meg lehet előzni. (Végső esetben, ha nagyon szükséges, akkor ebben segíthetünk.)
5. Nincs határidő, bármikor lehet jelentkezni. Az első működő berendezés a fenti kritériumok teljesítése után megkapja a díjat, amit a feltaláló belátása szerint költhet el.
6. Régebbi, már megadott szabadalom sikeres megismétlésével is lehet pályázni (pl. Tesla-autó, Moray-berendezés).
7. Az elbírálás menete: A működő berendezést a felajánlók (egyben elbírálók) vizsgálják meg. Első előzetes beszélgetés után Egely György megnézi a készüléket működés közben. Ha az teljesíti a fenti feltételeket, akkor a többi felajánló is megtekinti. Bonyolult, drága mérést nem vállalunk, ezért előnyben részesítjük a visszacsatolt készüléket. De egyszerű, megbízható mérést vállalunk.

A pályázat kiírói és támogatói:
Gál Ferenc (Budapest), Egely György (Egely Kft.),
Oláh Attila (OK.Elektrix Kft.), Pusztay Sándor (Ufómagazin)

Sikeres pályamunkákat, bemutatásra alkalmas,
működő berendezések elkészítését várjuk.





Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page