Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] A Charles Simonyival szervezett találkozó élő internetes közvetítése

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] A Charles Simonyival szervezett találkozó élő internetes közvetítése


Chronological Thread 
  • From: Tepliczky István <tepi AT mcse.hu>
  • To: fizinfo AT sunserv.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] A Charles Simonyival szervezett találkozó élő internetes közvetítése
  • Date: Sat, 28 Apr 2007 11:48:36 +0200
  • List-archive: <http://sunserv.kfki.hu/pipermail/fizinfo>
  • List-id: "ELFT H&#205;RAD&#211;" <fizinfo.lists.kfki.hu>
  • Organization: Magyar Csillagászati Egyesület


A "Puskás"-beli találkozót élőben közvetíti az interneten a Magyar Csillagászati Egyesület a http://www.mcse.hu oldalról elérhető linkeken.


Április 30-án, hétfőn délután 17 órától a magyar származású "űrturista", Charles Simonyi, hazai látogatása keretében a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban magyar rádióamatőrőkkel és diákokkal találkozik. Az "Űrhajós találkozó a Puskásban" rendezvényt a Magyar Asztronautikai Társaság, a Műegyetemi Rádió Club, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum és a Természet Világa című folyóirat szervezi. Az egy órás rendezvényen az április 12-i beszélgetésen részt vevő rádióamatőrök és az április 13-i beszélgetésen részt vevő diákok lesznek jelen, valamint a hazai űrkutatáshoz kötődő szervezetek (Magyar Asztronautikai Társaság, Magyar Űrkutatási Tanács, Magyar Űrkutatási Iroda, Űrkutatási Tudományos Tanács) tagjait várják. Beszédet mond valamint kitüntetéseket ad át Kovács Kálmán (a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára, a Magyar Űrkutatási Tanács elnöke), dr. Horváth László (a Puskás Tivadar Távközlési Technikum igazgatója), dr. Horváth András (a Magyar Asztronautikai Társaság elnöke) valamint Bacsárdi László és dr. Both Előd (mindketten a Természet Világa folyóirat szerkesztőbizottságának a tagjai).

A rendezvényen ezután Charles Simonyi a jelenlévő diákok és rádióamatőrök kérdéseire fog válaszolni. A szervezők néhány meglepetéssel is szeretnének Charles Simonyinak kedveskedni, valamint ezen a rendezvényen fogja meghirdetni a Magyar Asztronautikai Társaság az űrkorszak 50. évfordulójával kapcsolatos országos ifjúsági vetélkedőjét. A találkozóról bővebb információ a Természet Világa honlapján található (http://www.termeszetvilaga.hu/radiokapcsolat).

A rendezvényt élőben közvetíti az interneten a Magyar Csillagászati Egyesület. A közvetítés winamp lejátszóprogram segítségével vagy az internetes böngészővel nézhető. A lebonyolítás technikai közreműködői az ELTE Média Tanszéke és Budapest egyik non-profit közösségi médiuma, a Fiksz Rádió.

Az élő közvetítés a Magyar Csillagászati Egyesület főoldaláról elérhető linkeken nézhető a http://www.mcse.hu oldalról.

További információk:

- a rendezvénnyel kapcsolatban:
Bacsárdi László -
bacsardi.laszlo AT impulzus.com
- 06-30-266-6845

- az internetes közvetítéssel kapcsolatban:
Nyerges Gyula -
jsa AT mcse.hu
- 06-30-382-9463




  • [Fizinfo] A Charles Simonyival szervezett találkozó élő internetes közvetítése, Tepliczky István, 04/28/2007

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page