Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Csillagászat - fiataloknak!

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Csillagászat - fiataloknak!


Chronological Thread 
  • From: Tepliczky István <tepi AT mcse.hu>
  • To: fizinfo AT sunserv.kfki.hu
  • Subject: [Fizinfo] Csillagászat - fiataloknak!
  • Date: Tue, 19 Sep 2006 18:46:34 +0200
  • List-archive: <http://sunserv.kfki.hu/pipermail/fizinfo>
  • List-id: "ELFT H&#205;RAD&#211;" <fizinfo.lists.kfki.hu>
  • Organization: Magyar Csillagászati Egyesület



Csillagászat - fiataloknak!


Az óbudai Polaris Csillagvizsgáló ifjúsági szakkört indít a 15-19 éves korosztály számára. A szakkör első foglalkozása szeptember 21-én (csütörtökön) 18 órakor kezdődik.

A szakkörön a diákok előadásokat hallhatnak általános csillagászati, űrkutatási témákról, illetve aktuális eseményekről, felfedezésekről. Az előadásokat sokszor az adott témával részletesebben foglalkozó meghívott előadók tartják, de a szakkörösök is rendszeresen vállalnak kiselőadásokat az őket érdeklő területekről. Az első szakköri foglalkozás (új szakkörösök számára beiratkozás) szeptember 21-én kezdődik, 18 órakor. A foglalkozások csütörtökönként 18 órától kb. este fél nyolcig, észlelés esetén tetszőlegesen tovább tartanak. A szakkörre minden csillagászat iránt érdeklődő középiskolást szeretettel várunk.

Az érdeklődők megismerhetik a csillagképeket, megtanulhatják a távcsövek használatát. Az új tanévben is több kirándulást szervezünk az ország különböző pontjaira, hogy az adott település csillagvizsgálóját, csillagászati vonatkozású emlékeit felkeressük. Emellett igyekszünk minél több alkalmat találni arra, hogy a várost elhagyva, a fényszennyezés-mentes, csillagos ég alatt végezzünk észleléseket.

Szakköröseink részt vehetnek a Polaris Csillagvizsgálóban tartott bemutatókon, illetve a csillagda 28 cm átmérőjű teleszkópjával megfigyeléseket végezhetnek. A középiskola sikeres befejezését követően is sokan visszajárnak a foglalkozásokra, több szakkörösünk nyert már felvételt az ELTE csillagász szakára. A szakkört Horvai Ferenc csillagász vezeti. A szakköri foglalkozásokon való részvétel feltétele az MCSE-tagság, az egyesületbe való jelentkezés a helyszínen intézhető. (A tagok illetményként megkapják az MCSE kiadványait: a havonta megjelenő Meteort és a Meteor csillagászati évkönyvet, ingyenesen vehetnek részt a Polaris Csillagvizsgáló programjain, előadás-sorozatain, kedvezményesen a nyári táborokon stb.)


További információk:
Mizser Attila - e-mail:
mcse AT mcse.hu
- tel.: +36-70-548-9124

Honlapjaink:
http://www.mcse.hu, http://polaris.mcse.hu



  • [Fizinfo] Csillagászat - fiataloknak!, Tepliczky István, 09/19/2006

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page