Skip to Content.
Sympa Menu

fizinfo - [Fizinfo] Megújult a Magyar Csillagászati Egyesület honlapja

fizinfo AT lists.kfki.hu

Subject: ELFT HÍRADÓ

List archive

[Fizinfo] Megújult a Magyar Csillagászati Egyesület honlapja


Chronological Thread 
  • From: Tepliczky István <tepi AT mcse.hu>
  • To: fizinfo AT sunserv.kfki.hu
  • Cc:
  • Subject: [Fizinfo] Megújult a Magyar Csillagászati Egyesület honlapja
  • Date: Tue, 18 Apr 2006 08:29:39 +0200
  • List-archive: <http://sunserv.kfki.hu/pipermail/fizinfo>
  • List-id: ELFT H&#205;RAD&#211; <fizinfo.lists.kfki.hu>
  • Organization: Magyar Csillagászati Egyesület


Számos új funkcióval, egyesületi hírekkel, valamint kibővült kép- és multimédia galériával várja látogatóit a Magyar Csillagászati Egyesület új honlapja:

http://www.mcse.hu/

Egyesületünk - a hazai civil szervezetek körében az elsők között - 1995-ben indította el internetes oldalát. Az eltelt egy évtized alatt közel másfél millió látogatót vonzott, és fontos forrása lett az egyesületi és a csillagászati híreknek. Megkezdte működését egy online csillagászati jelenségnaptár, elindultak az azóta is népszerű tematikus csillagászati levelezőlisták, az elmúlt két évben pedig az előadások, találkozók internetes közvetítésének kialakításával szolgáltunk látogatóinknak.

Az egyesület alapításának 60. évfordulójára időzített új portállal számos célt tűztünk ki magunk elé. Egyrészt, a korszerű internetes technológia segítségével szeretnénk a korábbinál is hatékonyabban szolgálni a csillagászati ismeretterjesztést; másrészt, lehetőséget biztosítunk a szak- és helyi csoportok tevékenységének, híreinek bemutatására, ezzel segítve munkájukat. A szélessávú eléréssel rendelkező látogatók figyelmébe ajánljuk az új, rendszeresen frissített Médiatárat, ahol már most is tíznél több csillagászati előadás hang- és videoanyaga érhető el.

A megújult képgaléria a nosztalgiázók számára újdonságként a 80-as, 90-es évek távcsöves találkozóinak felvételeivel kedveskedik, de tartalmazza a március 29-i napfogyatkozás több száz hazai és külföldi felvételét, valamint az egyesület április 8-i közgyűlésének képeit is. Kellemes böngészést kívánunk!

Magyar Csillagászati Egyesület


További információk:
Mizser Attila - e-mail:
mcse AT mcse.hu
- tel.: +36-70-548-9124



  • [Fizinfo] Megújult a Magyar Csillagászati Egyesület honlapja, Tepliczky István, 04/18/2006

Archive powered by MHonArc 2.6.19+.

Top of Page